Diskuze

Do krajských nemocnic musíme stáhnout více výkonů, říká náměstek Hais

Rozšířit péči v krajských nemocnicích a dostat do nich více ambulancí praktiků a specialistů chce náměstek hejtmana pro zdravotnictví Pavel Hais z Pirátů. Ten byl několik měsíců jednatelem Sušické nemocnice a nahlédl pod pokličku složitého systému českého zdravotnictví. „Pokud se rychle neudělá reforma zdravotní péče, celý systém se zhroutí,“ říká v rozhovoru pro MF DNES.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

to je jouda, nemocnice mají zajišťovat hlavně nemocniční péči a ne tahat k sobě ambulance. Trošku znárodňovaní zdravotnictví né? lékař funguje vždy lépe na soukromé bázi, to ho asi nenaučili. proč si soukromé nemocnice fungují lépe, než ty státní i bez peněz navíc?

0 1
možnosti
HN

Soukrome nemocnice odrbou pacienty rovnou. To, co by ve FN zaplatila pojistovna, to vam soukroma nemocnice nauctuje rovnou a ani nemrknete.

0 0
možnosti
JJ

Již po listopadu 89 se logicky tvrdilo, že pro fungující ekonomiku musí být správně nastavené ceny, které určí buď volný trh (který ve zdravotnictví neexistuje) nebo korektní kalkulace nákladů a přiměřeného zisku. Ve zdravotnictví se nic takového nestalo, v podfinancovaném zdravotnictví jsou ceny zdravotní péče čím dál více pokřivovány dotacemi a lobingem všeho druhu. Těžko z toho může vyjít nějaký objektivní obraz efektivity zdravotnických zařízení a spíše se odhaduje, jak je dlouho udržitelná tato neudržitelná situace.

1 0
možnosti