Policie ČR

Policie ČR | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Za znásilnění postižené dostal muž podmínku. Když vypršela, zneužíval ji znovu

  • 12
Domažličtí kriminalisté obvinili ze znásilnění dvaašedesátiletého muže, který podle nich měl opakovaně pohlavní styk s mentálně postiženou ženou v chráněném bydlení. Muž přitom byl za stejný skutek na stejné ženě již jednou potrestán.

Podle policie muž opakovaně ženu od dubna do října loňského roku znásilňoval během návštěv v jejím chráněném bytě. „Zneužíval její bezbrannosti, neboť žena se vzhledem ke svému duševnímu stavu nedokázala aktivně bránit,“ upozornila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Muž se čtyřicetiletou ženou nejen souložil, ale vynucoval si na ní i jiné sexuální praktiky. Žena se nakonec svěřila své známé, která to převyprávěla její opatrovnici.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k návrhu vzetí obviněného do vazby. „Soudce Okresního soudu v Domažlicích při vazebním jednání rozhodl o tom, že obviněný bude stíhán vazebně mimo jiné i proto, že již byl za obdobný čin vůči stejné poškozené v minulosti pravomocně odsouzen,“ doplnila mluvčí.

Muž totiž svou postiženou známou znásilňoval na Chebsku, kde dříve bydlela. Od soudu tehdy odešel s podmínkou. Když mu skončila, ženu znovu našel na Domažlicku, kam se přestěhovala.