Řidič řádně nezajistil nákladní auto a to na něj najelo. Skončil na chirurgii...

Řidič řádně nezajistil nákladní auto a to na něj najelo. Skončil na chirurgii Rokycanské nemocnice. Fotografie upravena HZS Plzeňského kraje. | foto: HZS Plzeňského kraje

Liazka se rozjela a najela na řidiče. Vyvázl se zraněnou nohou a hlavou

  • 3
Nákladní auto se samovolně rozjelo u domu v obci Skořice a zranilo řidiče, který nezajistil vozidlo proti pohybu. Se zraněnou nohou a hlavou skončil v nemocnici. Nehodu řeší policie.

Ke zraněnému devětašedesátiletému muži vzlétl i záchranářský vrtulník. „Jeho zranění ale nebyla natolik vážná, proto se vrtulník vrátil na základnu. Pacient nebyl ohrožen na životě,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Muže převezla sanitka do Rokycanské nemocnice na chirurgické oddělení.

Neobvyklá dopravní nehoda se stala dnes v půl jedenácté. Řidič nákladního auta vezl štípané dříví, které chtěl na dvorku jednoho z domů ve Skořicích složit.

Nehoda na Rokycansku

„Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že řidič se šel podívat, jak se náklad vyklápí. Vozidlo se rozjelo a zranilo ho,“ popsala událost policejní mluvčí Dagmar Jiroušková s tím, že řidič vozidlo řádně nezajistil proti pohybu.

Liazka se zastavila o plot protějšího domu. Na místě nehody zasahovala i profesionální hasičská jednotka z Rokycan a dobrovolní hasiči z Mirošova. „Hasiči především spolupracovali při naložení pacienta do vozu záchranné služby,“ doplnil Petr Poncar, hasičský mluvčí.

Dále zajišťovali místo nehody a prostor pro přistání vrtulníku.

Rokycanští policisté se nehodou nadále zabývají. „Provedená dechová zkouška u řidiče přítomnost alkoholu vyloučila,“ dodala Jiroušková.