Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Michal Klíma, MAFRA

Doga při útoku na malého psa převrhla kočárek, čivava nepřežila

  • 78
Procházka se psem skončila v Dýšině u Plzně tragicky. Na čivavu zaútočila doga, která menšího psa zranila tak, že uhynul na místě. Agresivní pes při rvačce převrhl i kočárek s kojencem. Nešťastným případem se zabývá policie.

Vše se odehrálo v neděli před půl osmou večer v Zahradní ulici. Muž zde venčil čivavu a vezl kočárek. Na psa ale zaútočila argentinská doga, kterou vedla starší majitelka.

Čivava útok většího psa nepřežila. Agresivní zvíře navíc převrhlo kočárek, ve kterém ležel kojenec. Muž vzal ihned dítě do náruče, a tak se k němu doga nedostala. Kvůli možnému poranění miminka při pádu ale přivolali záchranku. Ta kojence odvezla do nemocnice na preventivní vyšetření.

Událostí se už zabývají policisté. „Oba psi byli na vodítku. Zjišťujeme, co přesně se stalo,“ uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová s tím, že případ zatím vedou jako přestupek.

Podle místních lidí starší žena psa nezvládá, není schopná ho udržet ani na vodíku a lidé se ho bojí. Letos v dubnu se během procházky vyvlékl z obojku a napadl jiného psa, kterého pokousal.