Domažlická nemocnice.

Domažlická nemocnice. | foto: Petr Eret, MF DNES

V Domažlické nemocnici sloužil opilý lékař, případ vyšetřuje policie

  • 9
Policisté v sobotu zasahovali v Domažlické nemocnici, kde na chirurgické ambulanci ordinoval lékař pod vlivem alkoholu. Po pozitivní dechové zkoušce ho nahradil jiný doktor.

Informaci portálu iDNES.cz potvrdila mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová.

„V sobotu večer jsme obdrželi anonymní oznámení na opilého zaměstnance Domažlické nemocnice. Na místo vyrazila hlídka, která u dotyčného provedla dechovou zkoušku s pozitivním výsledkem,“ sdělila Brožová.

Podle serveru Novinky.cz nadýchal doktor přes dvě promile alkoholu.  Podrobil se také odběru krve.

Případ si převzali kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky. „Bližší informace v tuto chvíli sdělovat nebudeme,“ dodala mluvčí.

Mluvčí Domažlické nemocnice Jiří Kokoška uvedl, že šlo o externího zdravotníka, který v zařízení vypomáhá. 

„Na základě podezření z možného požití alkoholu jsme jeho pozici okamžitě přeobsadili. S dalšími kroky čekáme na výsledek krevní zkoušky. Pokud bude pozitivní, spolupráci úplně ukončíme,“ uzavřel Kokoška.

Podobný případ se odehrál loni v červnu, kdy policisté vyjížděli do Domažlické nemocnice kvůli oznámení o podezřelém jednání jednoho z lékařů, který měl právě službu. Ten nakonec nadýchal 1,6 promile.

Po přivolání policie devětatřicetiletý lékař utekl na střechu zdravotnického zařízení, ze které nakonec dobrovolně slezl.