Opilého zaměstnance divadla zavalila část jeviště, má zraněné nohy

  • 23
Při manipulaci s pódiem v Divadle J. K. Tyla v Plzni se v neděli zranil jednačtyřicetiletý muž. Téměř půltunová plošina jej zavalila a zůstal pod ní zaklíněný. Vyprostili ho až hasiči. Muž nadýchal přes jedno promile.

„Pacienta jsme sanitkou převezli na chirurgickou ambulanci Fakultní nemocnice v Plzni s poraněním dolních končetin,“ uvedl mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha. Podle něj ale zranění neohrožovala život pacienta.

K pracovnímu úrazu vyjížděly dvě jednotky hasičů. K nadzvednutí plošiny použily hydraulické zvedáky s ručním pohonem.

Úraz v divadle

Nehoda se stala v historické divadelní budově ve Smetanových sadech v neděli krátce před desátou hodinou dopoledne. Kromě hasičů a záchranářů na místo dorazili i policisté. Podle nich se muž zranil při používání zvedacího mechanismu pódia.

„Přitom došlo k posunu plošiny. Muž se nestačil vzdálit a zůstal pod ní zaklíněn,“ popsala policejní mluvčí Dana Ladmanová. Muže našel jeho kolega, který zalarmoval záchranáře.

Policisté nyní zjišťují, zda nedošlo k porušení předpisů bezpečnosti práce. „Muže jsme podrobili dechové zkoušce. Ta ukázala 1,3 promile alkoholu,“ doplnila Ladmanová.

Podle mluvčí divadla Michaely Svobodové prováděl muž běžnou údržbu jevištní techniky. „To, zda za nehodu mohl zaměstnanec nebo jiný faktor, ještě šetříme,“ dodala Svobodová.