Po dálnici D5 se v noci řítil kamion v protisměru, policie už ho nenašla

  • 9
Kamion jedoucí v protisměru vyděsil ve středu v noci řidiče na dálnici D5 u Svaté Kateřiny na Tachovsku. Šofér, jehož palubní kamera nebezpečnou situaci zaznamenala, ihned zalarmoval policii. Kamion se už ale vypátrat nepodařilo.

Řidič, který o případu informoval policisty, potkal kamion v protisměru ve směru z Německa na Plzeň. Nákladní auto jelo v levém pruhu vysokou rychlostí. Při míjení řidič kamionu na protijedoucí auto zablikal.

Zmíněné video poskytla portálu iDNES.cz řidička, která se ve čtvrtek večer vracela z práce z Německa. S autem v protisměru se potkala krátce po desáté hodině.

„Děkuji bohu, že jsem naživu. Já kameru v autě nemám, ale kolega, který jel za mnou, ano. Kamion jsem potkala mezi Svatou Kateřinou a Rozvadovem. Ještě mi tam vpálil dálková světla. Byla jsem ráda, že jsem v tu chvíli jela v pravém pruhu a zůstala mezi živými. Představa, že v tu chvíli předjíždím jiné auto a vyřítí se na mě tohle, tak jsem na místě mrtvá. Tomuhle se říká profesionální řidič. Ještě teď, když si na to vzpomenu, je mi zle,“ popsala děsivé zážitky řidička.

Její kolega ihned zalarmoval policii a na dálnici vyjely všechny dostupné hlídky z okolí. „Mohu potvrdit, že jsme přijali oznámení, že nákladní vozidlo jede po dálnici v protisměru. Dálnici jsme prověřili včetně odpočívadel i prostor parkovišť, vše ale s negativním výsledkem. Vozidlo se již nalézt nepodařilo,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Není tak jasné, kde kamion na dálnici do protisměru najel a kde ji opustil. Incident se jen díky štěstí obešel bez nehody.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz