ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Cizinci útočili noži. Jeden zranil krajana v Domažlicích, druhý v Sušici

  • 8
Kriminalisté z Plzeňského kraje vyšetřují dva pokusy o vraždu, které se staly během víkendu. Jeden v Domažlicích, druhý v Sušici. V obou případech se napadli nožem cizinci. Jeden z nich utrpěl velmi vážné zranění.

K prvnímu případu pobodání vyjížděli policisté v sobotu kolem čtvrté hodiny odpoledne na ubytovnu v Domažlicích. Napadení předcházela slovní rozepře mezi dvěma cizinci. 

„Třiadvacetiletý muž utrpěl bodné zranění a po základním ošetření ho letecká záchranná služba transportovala do plzeňské fakultní nemocnice na Lochotíně,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková s tím, že cizinec byl během převozu při vědomí.

Útočníka policisté na místě zadrželi a v neděli jej policejní komisař obvinil z pokusu o vraždu. „V nejbližší době bude podán podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ doplnila mluvčí.

Druhý útok se odehrál v neděli před sedmou hodinou večer na parkovišti před obchodním domem Tesco v Sušici na Klatovsku. Pohádali se tam další dva cizinci a jeden z nich utrpěl velmi vážné bodné zranění. 

„Pozemní posádka záchranné služby ze Sušice zraněnému muži zajistila životní funkce. Poté byl transportován v bezvědomí cestou letecké záchranné služby na emergency fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranářů Mária Svobodová. 

Jednatřicetiletého pachatele policisté zadrželi a umístili do policejní cely. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu a prověřováním případu se v současné chvíli rovněž zabývají krajští kriminalisté,“ dodala mluvčí.