ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Fotbalisté Doubravky ani na druhý pokus neslavili

  • 0
Plzeňské fotbalové derby druhého kola krajského přeboru mezi Doubravkou a Rapidem mělo jasného favorita – domácí exdivizionáře. Jenže stará pravda říká, že v derby se výkonnost obou soupeřů vyrovná. To platilo i teď.

O body hrála mužstva, která trénují ambiciózní trenéři, sídlí v jedné městské čtvrti, hráči se dokonale znají a z jednoho hřiště je vidět na druhé. Pro Doubravku hovořila kvalita hráčského kádru a zkušenost, ale ani ve druhém kole nezískala plný počet bodů. Po remíze 1:1 naopak ještě druhý možný bod v penaltovém rozstřelu, stejně jako v úvodním kole na trávníku SK ZČE Plzeň, ztratila.

"Opět jsme nehráli dobře. Převaha nám nebyla nic platná, chyběla finální fáze. Soupeř nic nevymýšlel, hrál zezadu a dotáhl utkání až k penaltám. To opět byla loterie, ve které jsme zase neuspěli," mínil trenér Doubravky Luděk Kopřiva.

"Zatím se nám nepodařilo změnit divizní hru, kde jsme se zachraňovali a více bránili, ve tvořivost, kterou bychom měli uplatňovat v krajském přeboru. Tak, abychom potvrzovali úlohu favorita," dodal kouč Senca.

"Pro nás jsou to zlaté dva body," reagoval zkušený trenér Rapidu Jaromír Mysliveček. "Vyšla nám taktika hrát více zezadu proti fotbalovějšímu soupeři a bojovat. Ten další bod po penaltách jsme prakticky soupeři ukradli. Pořád si ale myslím, že výsledek by měl vzejít z přímého boje, ne z penalt."


Témata: Loterie