Diskuze

Exposlanec Severa je nevinný, Vrchní soud jej zprostil obžaloby

Vrchní soud v Praze dnes pravomocně osvobodil bývalého politika Pavla Severu. Odvolací senát potvrdil únorový verdikt Krajského soudu v Pardubicích, který ho zprostil obžaloby z podvodu se směnkami na zhruba deset milionů korun.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PD

Všichni jsme si rovní, ale někteří jsou si rovnější. Toť, bohužel, stav soudobé justice v ČR!!! Tak alespoň nechť Pánu Bohu jednou pan exposlanec KDU-ČSL vysvětlí, zda bylo morální využít špatného zdravotního stavu svého kamaráda k získání nemalých financí... Jenom mě zaráží, že soudu nepřipadá zvláštní, aby pan Švec podepsal směnku ve stejnou chvíli, kdy byl tisíce kilometrů od Litomyšle a jsou na to důkazy. Chybějí nevyslechnutí svědci...

5 1
možnosti
MB

U směnky podpis zkoumají u soudního jednání písmoznalci a pokud ti podpis potvrdí tak těžko z toho ven.

Jednání možná bylo nemorální, ale nikoliv nezákonné (a už vůbec ne trestné). Švec měl možnost za svého života takové právní jednání napadnout pro neplatnost a nikdy tak neučinil.

2 0
možnosti
OU
MB

Vzhledem k tomu jak byla žaloba postavená se ani nic jiného čekat nedalo.

2 0
možnosti
JS

Tak a jsem zvědav, zda ho Spolu dají na kandidátku, když se tehdy do vyřešení případu vzdal mandátu poslance za KDU-ČSL. Zřejmě již ne, kandidátky na poslance mají již postaveny, zřejmě už musí být i nahlášené volební komisi. Takže se očistil, ale z hlediska politiky mu to je houby platné, protože čas běží a pracuje proti němu. Tohle ukazuje velké dilema odstoupit z funkce poslance, obhájit se a po té se znovu vrátit do politiky. To by naše justice musela pracovat, jako je to jinde. Pak by to dávalo smysl. U nás se tento spor táhne několik let. Takže očištění je sice fajn, ale s poilitikou se takový člověk může rozloučit a to jen proto, že na něho někdo plyvne jedovatou slinu.

0 0
možnosti
MB

V KDU-ČSL již dávno není. Přestoupil do TOP09 za níž také poslancoval.

0 0
možnosti
JT

J13a78n 66T34a89r55a19b24a

6. 9. 2021 13:58

A státní zástupce Viesner teď bude stíhán?

0 2
možnosti
Foto

Naše křišťálová justice, slepá !!

4 0
možnosti