Řidič náklaďáku si chtěl zkrátit cestu, při couvání porazil sloup s kamerou

  • 0
Ne vždy se hledání náhradní cesty při úniku z kolon vyplácí. Brzy se o tom obsílkou v poštovní schránce přesvědčí řidič nákladního auta, který ve Svitavách při couvání ze slepé ulice porazil sloup s kamerou městské policie.

Ke karambolu došlo minulý týden v ulici 5. května u vlakového nádraží, kterou řidiči v posledních dnech zkoušejí využívat jako zkratku z ucpané silnice I/43 na průtahu městem, kam je kvůli výstavbě obchvatu svedena objížďka.

Řidič nákladního auta nejdříve projel kolem značky upozorňující na slepou ulici. Ta ho však neodradila a jel dál, až narazil na zákazovou značku do jednosměrky, kterou už si projet netroufl.

„Rozhodl se vycouvat, aby mohl nákladní automobil otočit a vrátit se zpět. Narazil však do sloupu s městským kamerovým systémem, který vyvrátil,“ řekl velitel městské policie ve Svitavách Rostislav Bednář.

Zda si byl řidič vědom, že do sloupu s velkou korbou narazil, není jasné. Jak je vidět na záznamu z městské kamery, ta ihned po nárazu přestala fungovat. Řidič poté z místa nehody ujel. K jeho smůle stihla kamera registrační značku hříšníka zaznamenat.

„Případ si převzala Policie ČR. Kameru necháme prohlédnout a uvidíme, zda byla při nárazu poškozena a škoda se ještě víc nevyšplhá,“ dodal velitel městské polici.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz