Nočními Pardubicemi ujížděl policistům opilý šofér, v zatáčce havaroval

  • 1
Riskantní noční honičku s policisty nezvládl dvaadvacetiletý řidič, který se snažil ujet hlídce v Pardubicích. Opilý cizinec nejprve havaroval a pak zkusil utéct.

Honička se odehrála v noci na 15. července. Řidič na sebe upozornil špatně svítícími světly. Policisté se proto rozhodli zelený peugeot zastavit a zkontrolovat. Vůz však začal ujíždět. Nepomohly ani výzvy k zastavení.

„Řidič nereagoval a stále zrychloval. Po manévru na křížení ulic Hradecké a Poděbradské nezvládl projetí levotočivé zatáčky a havaroval,“ uvedla mluvčí pardubické policie Dita Holečková.

Ovšem ani to zběsilému řidiči nestačilo a po nehodě se rozhodl, že uteče. Na videozáznamu, který policie zveřejnila, je vidět, že řidič nereaguje ani na výzvu policisty: „Policie, jménem zákona, stůj.“

Po několika metrech muži zákona hříšníka doběhli a zadrželi. Záhy zjistili, proč měl cizinec tak naspěch. Nejen, že neměl řidičské oprávnění, ale navíc nadýchal 1,7 promile alkoholu.

„Muž s naměřenou hodnotou nesouhlasil. Uvedl, že žádný alkohol před jízdou ani během jízdy nepožil. Policisté ho proto vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve, se kterým muž souhlasil,“ okomentovala zásah policejní mluvčí.

Za ohrožení pod vlivem návykové látky nyní muži hrozí až rok vězení.