Diskuze

Místo Masarykových kasáren chtějí Pardubice postavit základní školu

Pardubice chtějí postavit v bývalých Masarykových kasárnách na Zborovském náměstí novou základní školu. V lokalitě rychle přibývají noví obyvatelé a dnešní kapacity škol přestávají stačit. O dotace by radnice mohla žádat v roce 2023 a následně pak stavět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Hlavně už vse sboutejte a připravte území.

A co posunutí komunikace u krematoria a umístění normálního parkoviste???

A at už se konečně staví. Investorům dat podmínku vystavby min 8 pater bytu a velké podzemní parkoviste s kapacitou 1,5 autu na byt.

Udělat území průchozí s zelené

0 0
možnosti
PK

A 'buzerplac' bude sloužit žákům jako parking. Nebylo by lepší shromáždit ve stávajících budovách roztroušených po celém městě vše potřebné na jedno místo, nejlépe i s Krajským soudem ? A pomohlo by to i rozvoji obvodu od obou podjezdů směrem na Chrudim. Ale kam chodit na obědy ? Ke Kapitánovi ? To nejde, to by bylo nedůstojné !

0 0
možnosti
JV

J52a77n 43V60r62a74b80e29c

28. 12. 2021 8:43

Škola samozřejmě R^, místa je tam dost.

Důležitější ale je snad připomenutí toho, jak dlouho ten areál město vlastní (od 2014!!) a že za tu dobu se NIC s ním neudělalo !!

Páni konšelé, kdyby kdokoliv z Vás byl aspoň trochu schopný, tak musel být od 2014 během jediného roku schopen sepsat výběrko na 2/3 areálu (tu část zastavěnou vysokými budovami) a zvolit vítěze (developerů by se Vám hlásilo mraky) a už se dávno mohly zrekonstruovat budovy kasáren na bytovky. Na hrubostavbách by developer ušetřil, mohlo to být cenově dostupné bydlení, ne to, co se dnes prodává na Vámi oslavované Tesle (bude to sice hezké, ale přes 100tis za metr už není pro obyčejné mladé lidi).

Nevyužitá Hůrka ještě déle vlastněná...-naprostá kopie;-(

= v těchto 2 areálech pane primátore už přes 7 let leží alespoň přiblížení k těm Vašim plácnutým 120tis obyvatel...

6 1
možnosti
MS

Ono je vlastně Dobre, ze nespechali, protože paradoxně teď můžou m2 prodat za dvojnásobek. Klidne za 10000 kc/m2. A to městu zaplatí školu a mnohem víc��

0 0
možnosti
JV

To zní rozumně. A doufám, že v rámci plánovací smlouvy si město vymínilo finanční spoluúčast i od developera, co bude stavět byty za Kauflandem.

0 0
možnosti
FK

ale tak jako proc ne.... skola je cajk. Konecne neco rozumneho.

2 0
možnosti