Řidička ztratila kvůli mrznoucí vodě na skle orientaci a narazila do dodávky.

Řidička ztratila kvůli mrznoucí vodě na skle orientaci a narazila do dodávky. | foto: Policie ČR

Nemrznoucí směs z ostřikovačů zmrzla, řidička převrátila auto na střechu

  • 238
Kuriózní dopravní nehodu, naštěstí bez vážnějších následků, vyšetřovali policisté ve čtvrtek v Letohradě na Orlickoústecku. Vše začalo tím, že šestašedesátiletá řidička osobního auta značky Ford si na rovném úseku silnice v ulici V Aleji spustila ostřikovače čelního skla. Poté během jízdy ztratila orientaci.

„Vlivem silného mrazu kapalina na skle zmrzla a ženě znemožnila výhled z vozidla. Při ztrátě orientace narazila pravou přední částí do zaparkovaného nákladního vozidla značky Iveco šestatřicetiletého řidiče. Náraz byl tak silný, že se osobní auto převrátilo na střechu,“ uvedla mluvčí orlickoústecké policie Lenka Vilímková.

Řidička utrpěla zranění, které jí na místě ošetřil přivolaný lékař. Dechová zkouška na alkohol byla s negativní výsledkem. Policie zadržela řidičce osvědčení o registraci poškozeného fordu.

„Ženě jsme za přestupek v dopravě, konkrétně za nesprávný způsob jízdy udělili pokutu. Rovněž muže jsme pokutovali za to, že zastavil a stál v protisměru a při stání na komunikaci nenechal volný jeden jízdní pruh široký nejméně tři metry pro každý směr jízdy. Celková škoda byla vyčíslena na 80 tisíc korun,“ dodala Lenka Vilímková.