Záchranáři u Ostřešan nazvedli auto, aby vysvobodili zaklíněnou řidičku. | foto: Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje

Převrácené auto drtilo řidičce ruku, záchranáři ho vlastníma rukama nadzvedli

  • 4
Přímo před projíždějící sanitkou havarovala minulý týden řidička u Ostřešan na Chrudimsku. Lehce zraněná mladá žena po ní zůstala zaklíněná jednou rukou pod automobilem. Společnými silami ji s další projíždějící posádkou vysvobodili.

Nehoda se stala na silnici pokryté zmrazky, řidička zřejmě nezvládla řízení a auto převrátila na bok. Záchranáři, kteří se kolem vraceli z nemocnice, ihned vyrazili řidičce na pomoc.

„Zjistili, že žena je při vědomí a její horní končetina je zaklíněná pod automobilem. Okamžitě kontaktovali operační středisko záchranné služby, které na místo vyslalo lékařskou posádku a ostatní složky IZS,“ sdělila mluvčí krajské záchranné služby Alena Kisiala.

Shodou okolností místem projížděla další posádka záchranářů z jiné výjezdové základny, což bylo pro ženu velké vysvobození.

„Trpěla velkými bolestmi, kluci neváhali ani minutu a vlastními silami nadzvedli automobil. Řidičce tak uvolnili horní končetinu,“ dodala mluvčí.

Pacientka byla převezena do Chrudimské nemocnice s lehčími zraněními. Sama se pak na sociálních sítích záchranářům přihlásila.

„Já jsem ta nešťastnice z této nehody a tímto bych vám chtěla nesmírně poděkovat za lidský přístup, profesionální práci a ocenit vaši sílu a nasazení,“ okomentovala profesionální zásah mladá žena.