Opilý řidič skončil s autem v plotě autovrakoviště. (13. ledna 2024)

Opilý řidič skončil s autem v plotě autovrakoviště. (13. ledna 2024) | foto: HZS Pardubického kraje

Jeden opilý řidič skončil v plotu autovrakoviště, druhého tahali z příkopu

  • 1
Značně posilněni alkoholem byli dva řidiči, kteří v uplynulých dnech havarovali na Chrudimsku v Pardubickém kraji. První šofér skončil na střeše v plotě autovrakoviště, druhého vyprošťovali z příkopu. Oba přitom usedali za volant opilí, nadýchali 2,81 a 2,42 promile.

První nehoda se stala v sobotu ve 12:40 u Vrbatova Kostelce na Chrudimsku. Jednatřicetiletý řidič pod vlivem alkoholu skončil se svým osobním automobilem na střeše a zboural plot u vrakoviště. Zasahovaly tři jednotky hasičů.

„Pravděpodobná příčina nehody je nepřizpůsobená rychlost,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

Muž měl nejen pozitivní dechovou zkoušku s hodnotou 2,81 promile v dechu, policie u něj zjistila také platný zákaz řízení. „Celková škoda byla předběžně vyčíslena na 240 tisíc korun,“ dodala Holečková.

Podle mluvčí pardubické záchranky Aleny Kisialy řidiče sanitka převezla do nemocnice se středně lehkými zraněními.

Zasahovat musel vrtulník

Další nehoda se stala v pondělí kolem osmé hodiny ráno mezi obcemi Krouna a Svratouch. Šestašedesátiletý muž skončil s osobním vozem Škoda Fabia na boku mimo vozovku.

„Řidič zůstal ve voze zaklíněný, hasičům se ale podařilo jej vyprostit bez hydraulického zařízení,“ řekla mluvčí hasičů Vendula Horáková.

I tady hrál roli alkohol. „Dechová zkouška u řidiče byla pozitivní, nadýchal 2,42 promile,“ uvedla policejní mluvčí Markéta Janovská. Šestašedesátiletý muž komunikoval, přesto musel být do nemocnice transportován letecky.

„Vrtulník vzal muže na emergency do pardubické nemocnice se středně závažným zraněním v horní polovině těla,“ dodala Kisiala.

12. května 2023