Při nehodě v Rozhraní na Svitavsku autobus po bočním střetu s osobním autem...

Při nehodě v Rozhraní na Svitavsku autobus po bočním střetu s osobním autem vyjel ze silnice a poškodil i další vozidlo. (24. června 2018) | foto: Policie ČR

Autobus skončil po střetu mimo silnici, pět cestujících se zranilo

  • 3
Na silnici první třídy číslo 43 v Rozhraní na Svitavsku se v neděli odpoledne srazil zahraniční dálkový autobus s osobním autem. Z dvanácti cestujících utrpělo pět lehčí zranění.

„Příčinou dopravní nehody byl boční střet autobusu s osobním automobilem značky Opel Corsa. Autobus řízený jednačtyřicetiletým cizincem vyjel vlevo mimo komunikaci a ještě narazil do dalšího zaparkovaného vozidla,“ řekl mluvčí svitavské policie Ondřej Zeman.

Silnice musela být kvůli vyšetřování nehody a vyprošťování autobusu několik hodin uzavřena.

„V autobuse cestovali zaměstnanci jedné z pardubických firem. Majitel jim zajistil náhradní dopravu a také vyproštění a odtažení vozidla, které zasahovalo částečně do vozovky,“ uvedla mluvčí hasičů Petra Malátková Hofmanová.

Alkohol u řidičů nebyl zjištěn. Celková škoda na vozidlech byla odhadnuta na 221 tisíc korun.

„Vyšetřování je teprve na začátku. Pravděpodobnou příčinou nehody byla nepřiměřená rychlost a to, že se řidič autobusu zřejmě choval neukázněně a neohleduplně,“ dodal policejní mluvčí Ondřej Zeman. Zraněné cestující z autobusu záchranáři ošetřili na místě.