Kvůli cukrovce musel muž rozbít okénko u spolujezdce.

Kvůli cukrovce musel muž rozbít okénko u spolujezdce. | foto: MP Pardubice

Diabetik musel rozbít okno u auta kvůli lékům, lidé zavolali strážníky

  • 8
Oznámení o vykradeném autě vyjížděli prověřit začátkem týdne pardubičtí strážníci. Objevili vůz s rozbitým okénkem, ukázalo se však, že se do auta „vloupal“ jeho řidič. Potřeboval se totiž rychle dostal k lékům uvnitř zamčeného vozu.

Po příjezdu k autu na parkovišti strážníci pomocí registrační značky zjistili, že jde o služební auto, které využívá muž z blízkého okolí.

„Ten se nad rozbitým okénkem vůbec nepozastavil. Ukázalo se, že to udělal sám,“ uvedla mluvčí pardubické městské policie Lucie Klementová.

Když totiž muž k vozu přicházel, dostal hyperglykemický šok. Jenže inzulin měl v autě a klíčky zapomněl doma, šlo přitom o sekundy. „Nezbývalo mu nic jiného, než vzít cihlu a přes rozbité okénko se dostat k lékům,“ řekla Klementová.

I po jejich užití však muži bylo stále zle, tak se rozhodl, že se vrátí domů, auto nechá autem a opravu zajistí, až se dá dohromady. Mezitím však stihl strážníkům zavolat oznamovatel, který si rozbitého okénka a ležící cihly všiml.

„Na místo nakonec přijeli zástupci firmy, kterým služební automobil patřil, a zabezpečili ho. Nemocnému muži už bylo lépe, tak zůstal v domácí péči,“ dodala Klementová.