Diskuze

Vysokorychlostní vážení kamionů je na spadnutí, kraj vytipoval 16 míst

Ředitelství silnic a dálnic už dlouho plánuje zavést v Pardubickém kraji vysokorychlostní vážení kamionů. Krajští silničáři rozjeli přípravy na jejich nasazení i na silnicích nižších tříd. Vytipovali šestnáct míst, kde by mohly váhy na přetížené vozy číhat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Při nakládání asfaltove směsi vždy odhadujete kolik si nasypete,odsypat už to nejde jako jiné sypke směsi ,takže Vám nezbývá než jet a modlit se,u některých obaloven už jsou váhy pod nasypkou,zatím je jich jako šafránu, v cizině Vás nepustí přeloženého ,kdyžtak i firma dostane pokutu,proč to nejde u nás?protože polovina policajtů by mohla dělat užitečnější práci, tady si plní kasu

0 0
možnosti
PO

Obálka je odložena sankce.

Daleko účinnější by bylo o kus dál ty kamiony zastavovat a nepustit dal, dokud si dopravce nezajistí přeložení na další vozidlo. Jako se to dělá v Německu.

Sice by se takhle "resil" třeba jen jeden kamion za půl dne, ale výchovný efekt by byl daleko lepší.

5 0
možnosti
VP

Jenže v Německu či Rakousku jsou na to zařízeni. Povinně svedou všechno nad 3,5 tuny z dálnice na místo k tomu určené, tam je nkolik!!! vah, které náklaďák zkontrolují a v případě přetížení jej na tom místě odstaví do vyřešení problému. U nás je něco takového zatím utopie.

2 0
možnosti