V souvislosti s vraždou v Novém Jičíně policisté také propátrávali okolí. Zda tam například hledali vražedný nástroj, policie neuvedla. | foto: Policie ČR

Muž na ubytovně v Novém Jičíně ubodal známého, pohádali se kvůli ovoci

  • 16
Smrtí skončila slovní rozepře na jedné z ubytoven v Novém Jičíně. Dva muži se tam pohádali údajně kvůli ovoci, přičemž jeden z nich vzal nůž a na soka se vrhl.

Incident se stal v úterý v pozdních nočních hodinách, bližší čas ani místo policie neuvedla. Když policisté na základě telefonického oznámení přijeli na místo, narazili na dva muže, z nichž jeden byl těžce zraněný.

„Ten i přes poskytnutou lékařskou pomoc zraněním podlehl,“ konstatovala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Už druhá vražda v jednom týdnu, vrah svou oběť i tentokrát ubodal

Moravskoslezští záchranáři podle svého mluvčího Lukáš Hampla na místo vyjížděli okolo dvaadvacáté hodiny a muž měl bodná zranění v oblasti trupu. „Pacient v době našeho příjezdu měl zástavu krevního oběhu, takže jsme zahájili resuscitaci. Po asi dvaceti minutách se krevní oběh podařilo obnovit a muž byl transportován do ostravské fakultní nemocnice,“ sdělil mluvčí.

Jenže při příjezdu na urgentní příjem se zraněnému opět zastavilo srdce. „Muže jsme předávali kolegům z nemocnice za současné resuscitace,“ dodal Humpl. Už se ho však nepodařilo zachránit.

Policisté zadrželi osmačtyřicetiletého muže, přičemž napadený byl o tři roky mladší. Jak vyšlo najevo, muži se mezi sebou pohádali, údajně šlo o konzumaci ovoce. Spor vyústil napadením a bodnutím.

Vyšetřující kriminalista už útočníka obvinil z vraždy a navrhl jeho vzetí do vazby. Vzhledem k závažnosti trestného činu je jisté, že soud žádosti vyhoví. Pachateli hrozí vězení od deseti do osmnácti let.