Řidič nevěděl, že mu hoří auto. Kvůli plamenům ho zastavili policisté

  • 4
Neobvyklý zákrok zvládli před několika dny policisté na Frýdecko-Místecku. Při jízdě po dálnici si všimli, že vůz před nimi začíná hořet. Rychle proto dali řidiči pokyn, aby okamžitě zastavil, a pak se sami postarali o uhašení vznikajícího požáru.

Nebezpečná událost se stala v úterý před půl šestou večer na dálnici D48 ve směru od Frýdku-Místku na Český Těšín.

„Policisté speciální pořádkové jednotky si při jízdě po dálnici všimli, že Škoda Octavia před nimi začíná ve spodní zadní části hořet. Řidič neměl šanci to zaregistrovat, a proto pokračoval v jízdě,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Policisté okamžitě dali řidiči znamení, aby zastavil, čehož dotyčný uposlechl a zajel do odstavného pruhu. „Zatímco jeden z policistů běžel k vozidlu a odvedl řidiče z auta, jeho kolega na místo přivolal hasiče a zároveň pohotově pomocí hasicího přístroje doutnající podvozek uhasil,“ přiblížila mluvčí děj zásahu.

Na místo záhy dorazili i hasiči a policisté z dálničního oddělení, kteří se postarali o odtah poškozeného vozidla. Jak se ukázalo, nejpravděpodobnější příčinou vzniku plamenů byla technická závada, což vedlo k úniku motorového oleje na výfukové svody motoru. „Naštěstí se tato událost obešla bez zranění,“ zakončila mluvčí Kubzová.