Hasiči po prudkém dešti na Frýdecko-Místecku ve středu večer čerpali vodu ze...

Hasiči po prudkém dešti na Frýdecko-Místecku ve středu večer čerpali vodu ze zatopených sklepů. | foto: HZS MSK

Bouřka na Frýdecko-Místecku zatopila sklepy, Stonávka překročila 3. stupeň

  • 2
Hasiči po prudkém dešti na Frýdecko-Místecku ve středu v noci čerpali vodu ze zatopených sklepů. Zasahovali v obcích Střítež a Hnojník, uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Na Stonávce byl překročen třetí stupeň povodňové aktivity, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Hladina říčky pak v noci na čtvrtek znovu klesla na normální stav.

Meteorologové ve výstraze uvedli, že na Frýdecko-Místecku i na Karvinsku se večer vyskytla extrémně silná bouřka. Doprovázel ji prudký přívalový déšť, během něhož spadlo za půl hodiny 40 milimetrů srážek.

„V souvislosti s bouřkou na Frýdecko-Místecku se během krátké chvíle dostaly na 1. stupeň povodňové aktivity řeka Lučina v Domaslavicích a na 2. SPA Stonávka v Hadišti. V tuto chvíli řešíme v souvislosti s bouřkou 15 událostí, vše zatopené sklepy,“ uvedli ve středu večer na Twitteru hasiči.

Podle ČHMÚ byl na Stonávce v profilu Hradiště překročen 3. SPA. Meteorologové pak varovali před nočními bouřkami.

Extrémní stupeň výstrahy platil pro Moravskoslezský kraj (Český Těšín, Frenštát pod Radhoštěm, Frýdek-Místek, Frýdlant nad Ostravicí, Havířov, Jablunkov, Karviná, Kopřivnice, Třinec). V noci na čtvrtek se pak četnost srážek snížila a hladina říčky klesla na normální stav.

,