VIDEO: Hasič na ledu zachraňoval promrzlého psa. Musel se k němu plazit

  • 8
Dvě jednotky hasičů zachraňovaly v sobotu z ostrůvku uprostřed zamrzlé vodní plochy poblíž Orlové psa malého vzrůstu. Ke zvířeti se doplazil po ledu jeden z hasičů, po záchranné akci jednotky předaly zvíře do péče odchytové služby.

Informaci o potřebě záchrany psa přijalo operační středisko hasičů tři minuty po desáté hodině dopoledne. Do místní části Lazy v Orlové vyrazila společně s profesionální jednotkou hasičů z Orlové také dobrovolná jednotka z Orlové-Poruby.

„Hasiči prvotním průzkumem zjistili, že se jedná skutečně o psa malého vzrůstu, který uvízl na ostrůvku uprostřed zamrzlé vodní plochy a nebyl schopen se za pomoci vlastních sil dostat zpět na břeh,“ informovala mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Hasiči se oblékli do speciálních obleků určených pro práci na vodě a začali se záchranou zvířete. K ostrůvku se jeden ze zasahujících hasičů doplazil po břiše, přičemž ho jistili kolegové lanem.

Kůň uklouzl na zamrzlých pastvinách, na nohy mu hasiči pomáhali desítky minut

„Na ostrůvku opatrně rozevřel rostliny, které se zde nacházely, a vyprostil tak promrzlé zvíře. To následně bezpečně v náruči, za pomocí kolegů a jistícího lana dostal zpět na břeh. Zde již byl pro pejska připraven tepelný komfort v podobě deky,“ dodala mluvčí. Pes byl následně předán do péče odchytové služby.


Témata: Orlová