Diskuze

Smrt kamaráda nezavinil, za poskytnutí jedovaté „trávy“ ale dostal tři roky

Olomoucký vrchní soud výrazně snížil trest Lukáši Masnému z Ostravy souzenému v kauze nebezpečných syntetických kanabinoidů, kvůli kterým se od září 2018 v Moravskoslezském kraji přiotrávilo 24 lidí. Dva muži po požití drog zemřeli. Masný, který jedné z obětí smrtící syntetickou drogu nabídl, si místo osmi let odpyká ve vězení tři roky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

jj .. takhle to dopadá, když se vypovídá bez myšlení .. měl tvrdit, že mu ten sajrajt poskytl nebožtík ..

0 0
možnosti
MG

Než se tady začne nějaká protikonopná hysterie, tak by stálo za to zdůraznit, že tady nejde o látky, obsažené v marihuaně. Kanabinoidy jsou dost velká skupina látek, některé přirozeně produkuje samotný mozek, jiné produkuje konopná rostlina a jiné rostliny (např. chmel - teď už víte, proč po jednom pivu máte víc než na cokoli chuť na druhé). A ještě jiné lze syntetizovat. A každý z nich má svůj specifický účinek, nemluvě o tom, že ty přírodní se vyskytují ve směsích, kde se všechny navzájem ovlivňují.

Na konopí ještě nikdo nikdy neumřel, ale tyto látky mají odlišné složení a i vizuálně by je normální člověk od přírodního konopného květu (tedy marihuany) určitě rozeznal.

2 0
možnosti
LM

L33u47b75o86š 54M18a37r78e19k

24. 6. 2021 12:25

Málo.

Od 10let nahoru měl dostat.

0 0
možnosti
OZ

Za to že tím málem zabil i sám sebe?

2 0
možnosti
OZ

"Za patnáct korun si ještě koupili skleněnou trubičku, takzvanou skleněnku, došli do Komenského sadů za magistrát, kde bylo jejich tradiční místo setkávání, a tam na lavičce trubičku naplnili drogou."

Neměli by novináři vědět o čem píší? Ze skleněných trubiček se sice dělá, ale trubičky z toho potom opravdu nejsou.

0 0
možnosti
PS

P13e92t81r 78S18t32a49n59i10k

24. 6. 2021 11:26

Bezďák sežene od někoho trávu, nic nevypěstuje, nic neprodává a když to kouří s kamarádem a oba neví, že se nejedná o marihuanu, ale nějaký syntetický hnus, tak je souzen za to že to nakonec přežije? Divné, tohle je podle mne na max. na podmínku, jako se oceňuje drtivá většina neúmyslných trestných činů ...

8 0
možnosti