ilustrační snímek | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Dvakrát chtěla udusit pacienta, tvrdí obžaloba. Ženu soudí za pokus o vraždu

  • 0
Případem pacientky ostravské nemocnice, která se podle obžaloby opakovaně pokusila zavraždit nehybného pacienta, se ve středu začal zabývat ostravský soud. Částečně nesvéprávná žena dvakrát vstoupila do jeho pokoje a pokusila se jej udusit. V záměru jí pokaždé zabránil personál nemocnice. Při přednesu obžaloby to před soudem řekl státní zástupce Vít Legerský.

Loni v červnu byla žena hospitalizovaná na interním oddělení ostravské nemocnice. Během svého pobytu tam několikrát navštívila pětaosmdesátiletého muže umístěného ve vedlejším pokoji. Muž měl nehybné končetiny a byl trvale připojen na kyslík.

Souzená údajně muži sundala z obličeje kyslíkovou masku. Byla však přistižena zdravotní sestrou, která muže opět připojila na přívod kyslíku. Ženu vyvedla z jeho pokoje.

Opilí mladíci chtěli „vyčistit“ město, jeden z nich pobodal bezdomovce

Legerský dodal, že za hodinu to žena zkusila znovu. Poškozenému opět z obličeje sundala kyslíkovou masku a pokusila se jej udusit igelitovým pláštěm, který se bezbrannému muži pokoušela zasunout do úst.

„Naštěstí si službu konající lékař všiml jejího vstupu do pokoje, následoval ji na pokoj. Tam ji při pokusu o vraždu přistihl,“ uvedla mluvčí soudu Vilemína Ondrušová.

Poškozenému lékař nasadil kyslíkovou masku, ženu zpacifikoval a odtáhl ji z pokoje ven. „Obžalovaná se dopustila pokusu o vraždu. Ve vězení by mohla strávit až osmnáct let,“ řekla mluvčí.

Hlavní líčení bude pokračovat v pátek. Zda bude vyhlášen rozsudek, zatím není jasné. Sedmatřicetiletá žena je dnes v péči Psychiatrické nemocnici v Opavě.

16. června 2023