Řidič z neznámých příčin vyjel u obce Šilheřovice na Opavsku mimo silnici a narazil do stromu, na místě zemřel (16. února 2020). | foto: Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Na Opavsku auto narazilo do stromu. Řidič na místě podlehl zraněním

  • 4
V neděli dopoledne vzlétl vrtulník k vážné nehodě k obci Šilheřovice na Opavsku. Řidič zde z neznámých příčin vyjel ze silnice a narazil do stromu. Sedmatřicetiletý muž podlehl svým zraněním na místě. Nikdo další v automobile necestoval.

Nehoda se stala před jedenáctou dopoledne. Osobní auto značky Citroën C4 jelo ve směru z Antošovic na Šilheřovice. „V mírně pravotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin vyjel řidič vlevo, následně až mimo pozemní komunikaci,  kde narazil do stromu,“ uvedl krajský mluvčí policie René Černohorský. 

K místu nehody sice vzlétl záchranářský vrtulník, ale sedmatřicetiletý muž z Havířova po vyproštění z vozidla již nejevil známky života. Podle mluvčího bude nařízena soudní pitva s odběrem krve, která ukáže, zda muž nebyl pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek.

Po dobu vyšetřování byla silnice v místě nehody uzavřena a policisté odkláněli dopravu. Dopravní policisté a kriminalisté nadále celou události prověřují.

„Jakékoli svědecké informace k celé záležitosti (průběh jízdy řidiče automobilu) lze kdykoli telefonicky sdělit, byť i anonymně, na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158,“ dodal Černohorský.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,