Vyvrácený strom poblíž odletové haly Letiště Leoše Janáčka Ostrava v Mošnově na Novojičínsku poškodil v pátek několik zaparkovaných aut. (27. července 2018) | foto: HZS Moravskoslezského kraje

Větrem vyvrácený strom v Mošnově poškodil několik aut na parkovišti

  • 0
Vyvrácený strom v Mošnově na Novojičínsku nedaleko odletové haly letiště Leoše Janáčka Ostrava v pátek poškodil několik zaparkovaných aut. Hasiči na odstranění padlého smrku museli použít jeřáb. Strom se vyvrátil kvůli silnému větru.

„Událost byla na operační středisko ohlášena jedenáct minut po devatenácté hodině. Na místo byli vysláni hasiči ze stanice HZS MSK v Bílovci a také profesionální letištní jednotka,“ v tiskové zprávě mluvčí hasičů Jakub Kozák.

Patnáctimetrový strom kromě aut poškodil i plot u parkoviště. Jeden z kořenů nadzvedl také osobní vůz, který na něm poté zůstal viset. 

„Hasiči nejprve smrk opatrně odvětvili a zkontrolovali rozsah poškození vozidel, zejména ve vztahu k případnému úniku provozních kapalin, k čemuž však nedošlo,“ dodal mluvčí. 

Pro sejmutí visícího automobilu a odstranění stromu si velitel zásahu na místo zavolal těžkotonážní jeřáb. Hasiči vůz nejprve nadzvedli, kořen pod ním odřezali motorovou pilou a pak automobil položili zpět na kola. 

„Jeřábem také odstranili samotný strom z ostatních vozidel,“ doplnil Kozák. 

Při události nebyl nikdo zraněn.