Stromy v parčíku u bývalé Kovony v Karviné zřejmě poškodil pes bojového plemene.

Stromy v parčíku u bývalé Kovony v Karviné zřejmě poškodil pes bojového plemene. | foto: Městská policie Karviná

V parku někdo poničil stromy, karvinští strážníci podezírají bojové psy

  • 1
Zničené stromy i lavičky, takové jsou výsledky řádění neznámého pachatele v parčíku u bývalé Kovony v Karviné. Místní strážníci se domnívají, že poškození stromů způsobil pes některého z bojových plemen. S podobným případem se totiž nesetkávají poprvé.

Na poškozené stromy a lavičky v parku upozornil městskou policii v Karviné jeden z místních obyvatel. „Byť se to nezdá, ale takové poškození způsobil pes, tedy minimálně u stromů. Máme s takovým poškozením zkušenosti z minulosti,“ nastínil ředitel karvinských strážníků Petr Bičej.

Podle něj je takové chování typické pro plemena psů typu pitbulteriéra. „Proti těmto krásným psům nic nemáme, vadí nám jejich páníček, který takové chování psa nejspíš podporuje. Psovi je jedno, jestli kouše do zavěšeného lana, pneumatiky, nebo kůry stromů, potřebuje si vybít svůj temperament,“ podotkl Bičej.

Vzhledem k výši škody předali strážníci případ policii jako trestný čin. Zároveň vyzvali budoucí svědky, aby takové případy hlásili, protože pak bude jednodušší hnát majitele psa k zodpovědnosti.

Na Karvinsku nejde o první podobný případ. Zničené stromy řešili před několika lety strážníci a policisté také v Havířově. Svědci zde popisovali řádění party lidí, která cvičila na stromech své bojové psy. Jednoho z majitelů psů se podařilo policistům dopadnout, ke svému činu se poté i přiznal.