Kolo, na kterém cizinec v Havířově-Suché jezdil.(2. května 2018) | foto: Policie ČR

U azylového střediska v Havířově řidič srazil cizince na kole a ujel

  • 17
Policie hledá řidiče osobního vozidla, který ve středu odpoledne srazil v Havířově na Karvinsku poblíž azylového střediska Tunisana jedoucího na kole. Po nehodě totiž motorista nezastavil, zraněnému neposkytl pomoc a ujel.

Nehoda se stala v Havířově-Suché u azylového střediska chvíli před čtrnáctou hodinou, přičemž automobil jel od Vodní ulice po Orlovské ulici a nehoda se stala za křižovatkou s ulicí Na kopci.

„Řidič nezjištěného osobního vozidla narazil přední částí do jedoucího cyklisty. Podle výpovědi zraněného cyklisty řidič nezastavil a z místa ujel,“ sdělila karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Dodala, že čtyřiatřicetiletý Tunisan utrpěl zranění, které si vyžádá léčení delší než šest týdnů.

„U cizince byly provedeny zkoušky na alkohol i návykové látky, obě byly negativní,“ řekla mluvčí Viačková.

Vyšetřovatelé by rádi slyšeli i popis nehody od svědků. „V této chvíli nemáme k dispozici žádné kolemjdoucí ani řidiče, kteří dopravní nehodu mohli vidět,“ konstatovala Viačková.

Policie proto vyzývá případné svědky nehody, aby se ozvali na linku 158, nebo přímo vyšetřovateli Zdeňku Volkovi na čísle 974 744 459.

„Svědectví nám pomůže k řádnému objasnění dopravní nehody. Pomohly by i záběry z kamer, které bývají umístěny ve vozidlech,“ dodala policejní mluvčí s tím, že řidiči hrozí obvinění z těžkého ublížení zdraví.

Nehoda se stala v Havířově-Suché na Orlovské ulici, hned za křižovatkou s ulicí Na kopci.

Nehoda se stala v Havířově-Suché na Orlovské ulici, hned za křižovatkou s ulicí Na kopci.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz