ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nakažený muž projel půl republiky až do Havířova. Prý hledal práci

  • 105
Přes mnohé okresy projel pozitivně testovaný muž, který před několika dny dorazil na centrální příjem Nemocnice Havířov. Když zdravotnice zjistila, že muž má trvalé bydliště v Otrokovicích ve Zlínském kraji a pracoval ve středočeské Mladé Boleslavi, přivolala strážníky.

Muži se v Havířově přitížilo, vyrazil proto do havířovské nemocnice. Na centrálním příjmu popsal své zdravotní potíže a ukázal několik dnů staré potvrzení o pozitivním testu, který však byl proveden na odběrném místě v Mladé Boleslavi, tedy více než 300 kilometrů od Havířova.

Když na místo dorazila přivolaná hlídka strážníků, tak záhy zjistila, že jde o 32letého muže s trvalým bydlištěm v Otrokovicích, ale naposledy zaměstnaného právě v Mladé Boleslavi.

„Vysvětloval, že přijel veřejnou hromadnou dopravou, čímž porušil nařízenou karanténu. A v Havířově prý hledal práci,“ uvedla havířovská městská policie.

Případ strážníci konzultovali s Policií ČR a poté byl jako přestupek oznámen správnímu orgánu. Není však ještě vyloučeno, že muž může být obviněn z obecného ohrožení. Pozitivně testovaný cestovatel zůstal v karanténní místnosti havířovské nemocnice.