V Českém Těšíně se převrátil na bok náklaďák, zablokoval celou silnici

  • 1
Čtyři jednotky hasičů zasahovaly v pondělí odpoledne u dopravní nehody nákladního automobilu, která se stala v Horním Žukově v Českém Těšíně. Vůz se tam převrátil na bok a zablokoval celou komunikaci. O zraněného řidiče se postarali zdravotníci.

Nehoda se stala krátce po 12. hodině. Na místo ihned vyrazili hasiči ze stanic v Nošovicích a Českém Těšíně, kteří museli z havarovaného vozu navíc zajistit i vytékající provozní kapaliny.

„Ty hasiči sorbentem zasypali a provedli další protipožární opatření. Zraněnému řidiči poskytli předlékařskou první pomoc,“ uvedl mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje Jakub Kozák s tím, že později se o muže postarali přivolaní zdravotníci.

Nákladní automobil poté hasiči převrátili zpět na kola. „K tomu velitel zásahu povolal vyprošťovací automobil z hasičské stanice ve Frýdku-Místku a speciální „spouštěcí“ nízkotlaké vaky ze stanice v Ostravě-Zábřehu,“ popsal mluvčí. „Do nich automobil pomalu převrátili pomocí navijáku vyprošťovací Tatry,“ dodal.

Následně hasiči spustili vůz zpět na zem a zajistili zbytek vytékajících provozních kapalin. Po příjezdu soukromé odtahové služby uklidili silnici, kterou se znovu podařilo zprůjezdnit přibližně o půl čtvrté odpoledne.