ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Z-Group bus

Nová linka do polské Wisly nevyjela, brzdí ji problémy

  • 0
Zájemci o návštěvu Polských Beskyd měli mít možnost už od uplynulé neděle cestovat novou autobusovou linkou z Ostravy. Jenže její start se odkládá, dopravce na poslední chvíli spoje odložil.

„První spoj vyjede 6. března. Linka bude jezdit každou sobotu a neděli i o státních svátcích až do konce roku,“ sliboval za dopravce ještě dva dny před oficiálním startem linky Jan Širc, ředitel moravské divize společnosti Z-Group bus s tím, že lidé mohou linku využít na celodenní výlet nebo kratší návštěvu turisticky atraktivních míst v sousední zemi.

Autobus měl totiž projet celé podhůří Polských Beskyd až na polskou stranu Trojmezí po trase: Ostrava – Havířov – Český Těšín – Třinec – Leszna – Ustroň – Wisla – Istebna – Jaworzynka. Situace se však zásadně změnila.

„Omlouváme se, ale autobus, který měl v neděli vyjet z Ostravy, bohužel nevyjede. Došlo totiž k technickým a administrativním komplikacím na polské straně,“ uvedl mluvčí dopravce Miroslav Slaný.

Autobusy vyjedou do Polských Beskyd, termín ještě není známý.

Podotkl, že spuštění linky je odloženo na neurčito. Ale ujistil, že dopravce své plány neruší. „Linka zavedena bude. Jen ne od této neděle. A v tuto chvíli není známo, kdy se ji podaří zprovoznit,“ sdělil.

Problém podle něj nastal, když dopravce s povolením polského ministerstva dopravy rozeslal jízdní řády všem obcím, kde by měl autobus obsluhovat 29 zastávek, z toho 17 v Polsku. „Ukázalo se, že polské obce o tom nevědí, jejich ministerstvo s nimi nejednalo. Věříme, že vše se brzy vyřeší,“ dodal Slaný.