Diskuze

Hotel, který odmítl ubytovat klienty z Ruska, se úspěšně brání pokutě

Firma provozující ostravský hotel Brioni ve Stodolní ulici uspěla s ústavní stížností. Ohradila se proti pokutě za údajnou diskriminaci Rusů. Hotel si podmiňoval jejich ubytování tím, že hosté musejí písemně vyjádřit nesouhlas s anexí Krymu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TK

Opravdu takováto v zásadě banalita stála soudcům za to, aby se takto odkopali a hrubě snížili důvěru lidí v ÚS? :-/

3 1
možnosti
Foto

J57i97ř86í 31P57a94j15k

3. 5. 2019 13:49

Má důvěra v ÚS se výrazně posílila. Okolo sebe v kancelářích nevím o nikom, kdo by to necítil stejně. O jakých "lidech" tedy mluvíte? Svévolné obsazení cizího území není možné nikdy tolerovat a je potřeba proti němu bojovat za každou cenu. Jinak jednou bude v tichosti někým zabráno i vaše území sousede.

0 3
možnosti
JK

Politické rozhodnutí, to jsme to dopracovali. Mimochodem, pokud by byl pan hotelier frajer, nelenil by a začal by si to vyřizovat přímo s ambasádou Ruska...a ne si vybíjet svou frustraci na občanech Ruska.

1 1
možnosti
ZV

Už je to jak v Německu, tam je zapálený synagogy legitimní protest proti politice Izraele.

2 1
možnosti
SH

Nemohu si pomoci, ale postup hoteliéra, který nutí apolitické hosty podepsat politické prohlášení pod určitou hrozbou má pro mne prvky vydírání. K tomu nepochopitelně soudce ÚS nepřihlédl. Zavádět do služeb politiku není zdravé. To už prováděli Němci, když žádali občany, aby nenakupovali u Židů, nebo v Sudetech, aby nebrali nic od Čechů. Doufám, že ruské cestovky do takového hotelu už nikoho nepošlou.

9 0
možnosti
LP

Tak to je ovšem návod pro všechny hospodské, kteří nechtějí v hospodě Cikány. Prostě jim dají podepsat, že kategoricky odsuzují ty Cikány, kteří kradou, jsou agresívní, vyjmenovat tam pár pravomocně ukončených případů... a ten, kdo nepodepíše, musí jít. Po tomto rozhodnutí to nemůže být rasismem.

Osobně se s takovým rozhodnutím soudu ztotožňuji. Hoteliér je podle mě hlupák, když nutí hosty podepisovat nějaké politické prohlášení, ovšem, škodí pouze sám sobě. Zajistil si tím, že u něj nebudou bydlet ti, co s připojením Krymu souhlasí, tedy, omezil si klientelu. Jeho věc, jeho hotel, jeho právo. Stejně jako u těch hospodských, kteří nechtějí Cikány.

5 0
možnosti
VM

Tak to s těmi Romy zkuste.. Nebo tam zkuste neubytovat občany Izraele, dokud Vám nepodepíší, že okupace palestinského území a budování osad je ilegální. Moc by mě zajímalo, jak byste uspěl.

1 1
možnosti

P17e45t30r 90Č51e58j47k80a

1. 5. 2019 12:38

Ústavní soud prostě posvětil učebnicový příklad nepřímé diskriminace. Doufám, že když teď nějaký hoteliér podmíní ubytování u sebe podpisem petice (například) proti manželství a adopcím homosexuálů, že bude ústavním soudem chráněn úplně stejně taky, protože ta "politická" otázka je úplně irelevantní - stejně se může hoteliér ptát souhlasíte s návrhem na progresivní zdanění? Ano, tak pak máte smůlu, my vás neubytujeme..... Je úplně jedno, na jaké politické stanovisko se ten hoteliér ptá - on se na něj ptát NESMÍ!!!!! Je mu do toho úplně kulové!

1 0
možnosti

P61e30t16r 69Č85e10j93k83a

1. 5. 2019 13:36

Mě teda fascinuje to stručné zdůvodnění na stránkách ÚS. Podle něj je teda zakázáno diskriminovat podle národnosti, ale podle příslušnosti je to povoleno, takže všichni hoteliéři si teď mohou dát:

"Neubytováváme občany těchto států:.... a uvést výčet".

Logika, že diskriminační je národnost a nikoliv státní příslušnost je úplně vadná - pokud je diskriminačním kritériem národnost, tak je rovněž stejně tak diskriminačním kritériem státní příslušnost..... Todle by opravdu mělo jít k ESLP.

3 0
možnosti
KP

Pan ústavní soudce zřejmě rozhoduje spíše politicky, nežli ústavně a tudíž na ÚS nemá co pohledávat :-)

7 1
možnosti
JF

Teď si představte pačnou situaci.

Přiletíte jako turista do Moskvy a objíždíte hotely a všude po vás chtějí podepsat, že pokud vás ubytují, musíte souhlasit s obsazením Krymu....

8 0
možnosti
AP

Co by udělal čech? Napsal Souhlasím a šel spát ;)

0 0
možnosti
DH

D53a80n56i88e85l 33H53ý21l

1. 5. 2019 0:22

Posledního dubna býval také Apríl. Všichni tu berou tohle absurdní rozhodnutí Ústavního soudu vážně, ale ve skutečnosti je to nějaký fake. :-)

2 1
možnosti
VS

To rozhodnutí je naopak geniální. Přečtěte si odůvodnění.

4 4
možnosti
PN

To by tak hrálo, dneska zakáže vstup do svého domu, podporovatelům okupace a zítra snad zakáže vstup do svého domu podporovatelům terorismu. Takového člověka je potřeba rozkulačit, ať si nemyslí, že ten jeho majetek mu snad patří. ;-(

3 0
možnosti