ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Aneta Čapkovápro iDNES.cz

Přistižený zloděj zmlátil majitele domu, na útěku ještě sebral mobil

  • 12
Přistiženého zloděje, který pěstmi a kopanci zaútočil na majitele domu, hledají policisté z Přerovska. O pomoc při pátrání požádali i veřejnost. Napadený majitel domu musel do nemocnice.

Zloděj se vloupal do domu v ulici Na Horecku v Lipníku nad Bečvou v sobotu někdy po třetí ráno. Násilím se dostal přes vstupní dveře. Uvnitř ale při prohledávání místností vzbudil dvaašedesátiletého majitele nemovitosti.

„Ten ho okřikl a dvojice se následně začala přetahovat. Zloděj měl ale navrch, shodil majitele na zem a začal ho napadat pěstmi a kopat,“ popsala přerovská policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Lupič nad ním stál v noci se sekyrou, zastřelil ho. Muži teď hrozí soud

Vetřelec se poté dal na útěk, přitom však ještě stihl ukrást v chodbě mobilní telefon v hodnotě zhruba sedmi set korun. Přístroj posléze našli vyšetřující policisté při prohledávání okolí pohozený nedaleko od domu.

Zraněný muž vyrazil vše ohlásit na policejní služebnu a poté ho záchranná služba převezla na ošetření do nemocnice.

Policisté, kteří událost zatím vyšetřují jako trestné činy krádeže, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví, za které hrozí zloději až tři roky vězení, nyní žádají o pomoc při pátrání i veřejnost.

„Pokud byl kdokoli svědkem události, nebo si v sobotu mezi půl druhou a půl čtvrtou ráno všiml něčeho podezřelého souvisejícího s popsaným děním a mohl by tudíž pomoci s objasněním případu, může se obrátit na bezplatnou linku 158,“ vyzvala Zajícová.