Diskuze

K vyšším daním se zřejmě přidají i nižší dotace, družstva se bojí o přežití

Obrovských problémů, pro některé i existenčních, se bojí zemědělská družstva z Olomouckého kraje po zjištění, že v rámci konsolidačního vládního balíčku dojde i k miliardovým škrtům v dotacích. Podporu jim přitom stát snížil už loni. Současně s tím budou totiž muset také platit výrazně vyšší daň z nemovitosti, neboť se bude nově týkat i obhospodařovaných pozemků.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsme -270 000 000 000 za 5 měsíců. Se proberte a držte pusu a krok.

Vláda by do všeho měla říznout daleko víc.

4 2
možnosti
JS

Jistě, přestat dotovat energie lidem a firmám. Přestat dávat peníze neziskovkám, asistentům do škol, peníze na rozhledny, na vlčí hlídky, na stavby hal atd. Zemědělci jsou vděčný cíl, ale peníze utíkají jinudy. Jen se odvádí pozornost.

0 0
možnosti
VB

Cca 82 000 jezeďáků pobírá ročně 70 mld. korun podpor. V minulém roce vyšroubovali spekulativně ceny potravin pro 10 mil. spotřebitelů a teď budou kvičet, že jaro, léto, podzim, zima atd.

4 3
možnosti
JS

Jen dvě banky mají čistý zisk cca 40 mld. Kdyby jste jen nezáviděl zemědělcům práci a pořádně si přečetl článek, zjistíte že jsou sami zemědělci pro zrušení dotací. Ale v celé EU. Vy netušíte, o čem zemědělství je, tak nemá cenu cokoli vysvětlovat. EU je jen stroj na dotace, na zateplení, na TČ, na zastávku, na rozhlednu, na zbrojení ...

3 3
možnosti
LM

Nedávno se psalo, že měla družstva za poslední období největší zisky.

K čemu tedy ta hysterie?

To zase budou s traktory na protest blokovat v Praze dopravu?

5 2
možnosti
JV

Ta nenávist k Babišovi je úplně neskutečná. Kvůli dotacím Agrofertu je tahle banda schopna zlikvidovat celé naše zemědělství.

3 4
možnosti

P87e23t10r 51Š15e44d13ý

5. 6. 2023 8:01

Zemědělci pěstují jen ty plodiny, na které si velcí hráči na trhu vylobbovali největší dotace (pšenice a řepka), potom se diví, že je na trhu přebytek těchto komodit a jejich výkupní cena klesá, takže by chtěli další dotace, popř. kompenzace ztrát.

Dotace by měli principiálně být určeny pouze pro drobné zemědělce, kteří hospodaří tzv. BIO způsobem citlivě k přírodě a ke krajině, kteří nedrancují půdu za použití X tun chemických hnojiv a postřiků proti všemu.

4 4
možnosti
JV

Vy fakt nejste schopen pobrat, že naši zemědělci nebudou mít šanci konkurovat zahraničním , dotovaným produktům?

4 4
možnosti
RK

EU chce zemědělství u nás asi zrušit....

Má druhou stranu u nás to nechce z mladých nikdo dělat.

Takže se to zruší samo.

2 0
možnosti
RK

Zemědělci jsou kolikrát dost rozumní- říkají ať dotace zruší v celé EU, to je DOBRÝ názor.

5 0
možnosti
RP

Dneska když se člověk dívá na politiky, tak co modrý pták, to antibabišovský blábolil o tom, jak není konkurence, jak je nutné oligarchovi sebrat dotace, jak je nutné pro snížení cen potravin cpát peníze do malých producentů a podobně. Čím dál od zemědělství, tím větší blábolil. Petr Bendl... Marek Benda

A to se všechno v zemědělsví projeví zdržováním a řadou krachů podniků, které nakonec zase skoupí Agrofert a jiní tuzemští velcí zemědělci. Nebo přímo mnohonásobně větší zahraniční investoři do zemědělství.

12 0
možnosti
MB

Daň z nemovitosti je nemravná, o tom žádná.

Dotace bych navázal na povinnost hospodařit citlivě ke krajině. Je to furt dokola - absence hluboké orby a zaorávání biomasy, orba po spádnici, nedostatek půdní vláhy... staří hospodáři se musí obracet v hrobě, co se dnes s půdou děje.

3 0
možnosti
VB

80 % půdy mají jezeďáci pouze v nájmu a tak jim jde jen o to, jak ji vymrskat.

Stát majitelům nepomáhá při pronájmu (kontrola kvality před/po), stejná cena v půdním bloku a zákaz odmítnutí pronájmu....

1 2
možnosti
JK

Moje babička chová slepice a bojuje o přežití, protože přikrmovala dotovanými rohlíky z Jednoty. Okamžitě potřebuje dotace, Babiš je také bere!!

2 9
možnosti
JV

Za kolik ty slepice prodává?

1 0
možnosti