Diskuze

Ukrajinské děti u zápisů překvapily učitele, už umějí číst a počítat

Většina dětí ukrajinských uprchlíků v Olomouckém kraji už má za sebou zápis do prvních tříd škol a mateřinek. V regionu jich od září do lavic usednou desítky, dalších více než sto dětí nastoupí do vyšších ročníků. Problémy se očekávají s češtinou, v něčem jsou však malí Ukrajinci oproti českým vrstevníkům napřed.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

L65u46b56o56š 42M64o30t45l

20. 6. 2022 11:12

David Karavajev je šikovné dítě, které ještě možná bude platit důchod dětem Husákovým. ;-D

0 0
možnosti
PJ

hlavně svým rodičům, kteří tu ale odváděly sociální pojištění jenom půlku svého života

0 0
možnosti
KU

K77a51r17e61l 43U13r73b12a64n

20. 6. 2022 10:34

Pokud při nástupu umí dítě číst a počítat, tak je to spíše na škodu.. v první třídě se bude nudit a nenaučí s základním školním návykům, jako je dávat pozor a pravidelně se učit. Rv

2 3
možnosti
Foto

L30u62b14o76š 82M60o34t11l

20. 6. 2022 11:13

To může napsat jen závistivec. Statisticky i logicky je zcela jasné, že děti, které před ZŠ už umějí psát, počítat a integrovat, zůstanou vepředu ještě hodně dlouho a budou také v průměru mnohem více vydělávat.

3 4
možnosti
LK

Asi je třeba doplnit, že na Ukrajině základní škola poskytuje všeobecné vzdělání. První stupeň základní školy – primární vzdělání – trvá čtyři roky [1.―4. třída) a začíná ve věku šesti nebo sedmi let. Rozhodně tam není nějaká povinnost umět číst a psát před nástupem na školu. Jedná se o individuální zkušenost paní se zápisem a v podstatě po ní škola vyžadovala něco, co neměla. Jsou tam normálně slabikáře a učebnice pro prvňáčky, kteří se učí číst a psát.

0 0
možnosti
JD

Když to psala Ukrajinská pravda, tak to musí být pravda, o tom se nepochybuje.

11 15
možnosti
LN

A co na tom rozporujete?

"Dozvěděli jsme se, že na Ukrajině musejí děti při zápisu do první třídy už umět číst a počítat, což se u našich dětí absolutně nepředpokládá, to vše se učí až v první třídě,“ řekla Bradová.

Říkáte, že Bradová lže? Že české děti umí běžně číst a počítat před nástupem do první třídy?

2 1
možnosti
DP

By jste se divili co chodi do prvních tříd :)

Jinak UA dětem stačí měsíc dva a češtinu už v pohodě dávaj.

4 0
možnosti
MP

Musi mit ale zajem, je to kus od kusu. Zrovna vcera se mi o tom rozpovidala jedna ucitelka ze zakladky, jak je z nekterych UA deti nadsena, ze uz maji dobry zaklad v cestine a snahu se dozvidat nove veci... a pak tam mate hromadu jinych, kteri nemaji zajem o nic a uceni se ciziho jazyka je pod jejich uroven.

1 0
možnosti
MM

TVL už ne, už stačí..

14 13
možnosti

Tak to nečti. Problém vyřešen.

2 0
možnosti
SV

Děti jsou děti - a jsou takové, jako je jejich okolí... ;-) Během studií jedna naše kolegyně brzo otěhotněla -a že tomu podmínky na kolejích (Pardubice) přály, tak se tehdy i vzali a bydleli na kolejích na stejném patře SPOLU se zahraničními studenty - kteří se pak střídali u hlídání tohoto dítěte...

A co myslíte, co uměla ta malá holčička? Hovořit se všemi dospělými (studenty) v jejich jazycích (takže s námi a s mámou česky, s tátou(NDR) německy, ale pak ještě taky maďarsky a španělsky (Kubánka) - a to tak, že bez mrknutí oka přecházela z jednoho jazyka do druhého, podle toho, s kým se právě bavila! ;-)

16 0
možnosti
JS

Kdyby číst a počítat uměl český prvňáček, asi by byl zatracen. Při výuce by se díky svému náskoku mohl nudit a výuku narušovat, což u nadaných dětí nemusí být nic neobvyklého. Ale s příchodem vlády koaličního slepence možná nastává (nejen korupční) ráj na zemi a vše se hodnotí JINAK. Jinak jak pro koho.

4 13
možnosti
Foto

Evidentně vám více vyhovovalo zlodějské a STBácké peklo než tento korupční ráj.....

6 2
možnosti