Hasiči na cestě k zásahu havarovali a jeden z nich zemřel

  • 109
Oběť z řad hasičů si vyžádala dopravní nehoda na Šumpersku. Hasičský vůz vyslaný na pomoc ze zatím neznámých příčin vyjel mimo silnici a převrátil se. Jeden hasič při havárii zemřel. Čtyřčlenná osádka cisterny sloužící současně jako technický vůz byla vyslána k dopravní nehodě u Mohelnice v pátek před osmnáctou hodinou.

„S hlubokým zármutkem musíme oznámit, že při havárii zemřel náš kolega ze stanice v Zábřehu. Další utrpěl velmi vážná zranění, zbylí dva lehká,“ řekl ředitel Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Karel Kolářík.

Zemřelý hasič byl velitel zásahu sedící na jednom z míst spolujezdců, vážně zraněný je řidič. Vůz byl podle Koláříka jen zhruba dva roky starý.

„Pozůstalým po zemřelém kolegovi bych chtěl projevit hlubokou upřímnou soustrast, těžce zraněnému kolegovi ze srdce přeji, aby svůj náročný boj s nepřízní osudu vyhrál,“ dodal ředitel.

Tragická nehoda hasičů

Proč přesně vůz hasičů havaroval zatím není jasné.

„Veškeré okolnosti nehody nyní policisté vyšetřují, není tak možné uvést žádné bližší informace,“ uvedl v sobotu ráno krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

V regionu nejde letos o první nehodu, při které se oběťmi stali zasahující členové integrovaného záchranného systému. V polovině června byli na dálnici D35 na Olomoucku zraněni tři policisté, do jejichž služebního vozu narazil kamion ve chvíli, kdy označovali překážku v podobě dalšího porouchaného kamionu.