Vizualizace možné podoby krytého bazénu s rekreační a dětskou zónou, jehož...

Vizualizace možné podoby krytého bazénu s rekreační a dětskou zónou, jehož stavbu zvažuje šternberská radnice. | foto: Jaroslav Ševčík

Konec dojíždění za koupáním. Šternberk zvažuje stavbu krytého bazénu

  • 0
Obyvatelé Šternberku by se mohli v příštích letech dočkat koupání pod střechou bez nutnosti dojíždět do Olomouce. Tamní radnice plánuje vybudování krytého bazénu s dráhami pro plavce, ale také s rekreační a dětskou zónou.

Město už má v ruce základní studii, jak by nová hala mohla vypadat. První odhady nákladů hovoří o 160 milionech.

„Cílem plánované investice je zlepšit nabídku volnočasových aktivit. Kryté bazény mají i menší města, než je Šternberk. Nemůžeme se pořád vymlouvat, že Olomouc, v níž funguje plavecký stadion a akvapark, je blízko, a posílat lidi tam,“ podotkl místostarosta Michal Oborný.

Radnice podle něj sice začala s přípravou projektu, rozhodnuto o něm ale ještě není.

„O investici bude rozhodovat až zastupitelstvo, které vzejde z podzimních komunálních voleb. Stávající vedení města mu nicméně chce připravit podklady,“ upřesnil.

Město by rádo dotaci, může ale zaplatit bazén i samo

V případě, že budoucí zastupitelé projekt schválí, nová hala s bazénem bude stát v sousedství nemocnice. Se stavbou by dělníci mohli – pokud nenastanou neočekávané komplikace – začít zhruba za dva roky.

„Odhadované náklady činí 160 milionů, je to ale zatím jen pracovní číslo. Jestliže se naskytne možnost získat dotaci, určitě o ni budeme usilovat. Nicméně hospodaření města se vyvíjí natolik dobře, že si může dovolit investici zaplatit celou z vlastních zdrojů,“ ujistil místostarosta.

Součástí nové haly by měl být pětadvacetimetrový bazén se šesti dráhami, relaxační a dětská zóna a možná i tobogan.

„Chceme, aby areál byl atraktivní jak pro plavce, tak i pro rodiny s dětmi. A to nejen z našeho města, ale i z okolí,“ uzavřel Oborný.