ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Sexuchtivý muž přišel o 700 korun, doklady vrátil zlodějčin vyslanec

  • 11
Do potíží se zákonem se dostala žena lehkých mravů, když v květnu v Prostějově okradla svého známého, který si s ní sjednal poskytnutí sexuálních služeb. Ještě předtím okradla i osmnáctiletou dívku.

Služby své o téměř dvacet let mladší známé chtěl využít muž v Prostějově. Dvojice se sešla na dámských toaletách na vlakovém nádraží. Na placený sex ale nedošlo.

„Kalhoty stažené na půl žerdi byly příčinou toho, že z jejich kapsy vypadla mužova peněženka. Všimla si toho však jen sexuální pracovnice, která nezaváhala a peněženky se zmocnila,“ přiblížil první příběh mluvčí policie František Kořínek.

Jakmile se žena nepozorovaně zmocnila peněženky, vymluvila se na nevolnost. „Rychle toalety opustila. Že přišel o peněženku, muž zjistil, až když také opustil záchodky,“ řekl mluvčí.

Okradený však už ženu nezastihl. „S peněženkou přišel o finanční hotovost, doklady a platební kartu,“ poznamenal Kořínek s tím, že policisté se případu ujali pro podezření z krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Doklady vrátil posel

Záhy se ukázalo, že zlodějka chtěla pouze hotovost. „Peněženku s kompletním obsahem, vyjma hotovosti 700 korun, totiž muži v místě bydliště vrátil ‚posel‘, kterého žena poslala,“ uvedl mluvčí.

Stejnou ženu podezírají policisté i z jiné krádeže. „Ta se odehrála 10. dubna v zahrádkářské oblasti Močidýlka v Prostějově, poškozenou je osmnáctiletá dívka. Pachatelka se s ní seznámila u vlakového nádraží a několik hodin se s ní procházela po městě,“ popsal mluvčí.

„Kolem 22. hodiny si dívka potřebovala vyřídit hovor. Během toho jí však její nová známá telefon vytrhla z ruky a ponechala si ho,“ řekl Kořínek.

Kriminalisté podvodnici poznali díky její neopatrnosti. „Určit ji jako podezřelou se podařilo jen proto, že se dívce představila svou přezdívkou a díky osobní a místní znalosti policistů, kteří hned věděli, komu přezdívka patří,“ vysvětlil mluvčí, podle něhož se podezřelá k oběma skutkům přiznala.