Majitel zlatnictví honil po Olomouci zloděje. Chytil ho, když muž zakopl

  • 5
Hned dva lupy v jeden den si v Olomouci a v Šumperku připsal mladý lupič, který si vyhlédl zlatnictví. V hanácké metropoli ovšem při útěku zakopl a díky tomu ho chytili jeho pronásledovatelé, mezi nimiž byl i majitel prodejny. Pachatel tak skončil v rukou policie.

Olomoučtí policisté sdělili o víkendu obvinění čtyřiadvacetiletému muži ze Šumperska z podezření ze spáchání přečinu krádeže, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

„V pátek 23. června okolo 16. hodiny navštívil zlatnictví v centru Olomouce a zajímal se o koupi šperku. Ve chvíli, kdy mu prodavačka zlatý řetízek s přívěskem ukázala, jí ho vytrhl z ruky a dal se na útěk,“ uvedla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Lupiče na útěku pronásledoval nejprve majitel prodejny. „K němu se v průběhu honičky připojili i další lidé. Honičku nakonec ukončilo zlodějovo zakopnutí a pád u náplavky na Šmeralově ulici,“ popsala mluvčí.

„Pronásledovatelé ho tak zadrželi a vyčkali do příjezdu policistů. Řetízek s přívěskem, který měl mít mladý muž uschován v kapse kalhot, se tak vrátil zpět ke svému majiteli,“ doplnila mluvčí.

Lup ze Šumperka zmizel

„V páteční den mladík rozhodně nelenil. Už dopoledne navštívil šumperské zlatnictví, ze kterého měl, stejně jako v Olomouci, odcizit zlatý řetízek s přívěskem v hodnotě přes osm tisíc korun. V tomto případě se šperk ke svému majiteli bohužel nevrátil,“ připojila policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Zloděj do prodejny na ulici Starobranská v Šumperku vstoupil v pátek 23. června pár minut před polednem.

„Požádal o ukázku zlatého řetízku. Prodavačka si řetízek s přívěskem ve tvaru srdíčka s provlečenou ležatou osmičkou položila na zápěstí,“ popsala Zajícová.

„Muž se nerozpakoval, strhl řetízek z její ruky a z prodejny rychle utekl,“ uvedla mluvčí. „Při zadržení v Olomouci už ovšem tento lup u sebe neměl.“