ilustrační snímek | foto: Shutterstock

Muže zachyceného V síti policisté po soudu obvinili ze svádění další dívky

  • 14
Falešný profil na Facebooku zneužil 38letý, za jiné mravnostní delikty už trestně stíhaný muž, aby navázal kontakt s nezletilou dívkou. Podle vyšetřovatelů se jedná o postavu, která se objevila při natáčení filmu V síti. Jeho identitu však policie vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nepotvrdila.

„Výbornou práci odvedli jeseničtí kriminalisté při odhalení pachatele mravnostního charakteru. Pod falešným profilem pachatel oslovil prostřednictvím sociální sítě Facebook nezletilou dívku z Jesenicka. S dívkou chtěl navázat sexuální kontakt, i když mu sdělila svůj skutečný věk a o komunikaci s ním neměla zájem,“ popsala policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Sexuální predátor si ovšem z dívčino odmítnutí nic nedělal. „Na to vůbec nedbal a dokonce ji přesvědčoval k osobní schůzce,“ vylíčila mluvčí.

Dívka však zachovala chladnou hlavu. „Naštěstí si dívka toto jednání nenechala pro sebe, a tak se do případu vložili kriminalisté,“ uvedla Neubauerová.

Slováka z filmu V síti zadržela u soudu policie, musí z Česka

„Podařilo se jim zjistit, že se jedná o 38letého muže trestně stíhaného pro další mravnostní jednání. Dokonce jeho praktiky byly zachyceny během natáčení filmu V síti,“ přiblížila.

Ukázalo se, že stejný muž už za podobné skutky stanul před soudem. „Muž byl zadržen po rozhodnutí odvolacího soudu v Praze a převezen do Jeseníku. Zde si vyslechl obvinění ze spáchání přečinů ohrožování výchovy dítěte a navazování nedovolených kontaktů s dítětem,“ řekla mluvčí.

„Osmatřicetiletý muž se nyní nepohybuje na svobodě, protože soud akceptoval návrh státního zástupce na jeho vzetí do vazby z důvodu pokračování v trestné činnosti,“ uzavřela Neubauerová.