ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Trojice mužů v Olomouci napadla dva cizince, policii se nakonec přihlásili

  • 10
Po méně než 48 hodinách od zveřejnění kamerového záznamu se policii přihlásila trojice útočníků, kteří v září uprostřed noci před nočním klubem v centru Olomouce napadli dva cizince. Své oběti kopali a několikrát udeřili do hlavy.

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje se v souvislosti s útokem obrátili na veřejnost s žádostí o pomoc při pátrání po totožnosti tří mužů v pondělí. Dnes ráno ji stáhli.

„Děkujeme veřejnosti i médiím za spolupráci. Trojice mužů se sama přihlásila na policii a nyní probíhají další procesní úkony. Podrobnější informace k danému případu zveřejníme, jakmile to bude možné,“ uvedla policejní mluvčí Marie Šafářová společně s žádostí o stažení zveřejněných záběrů z útoku a fotografií zachycujících muže.

Trojice mužů, podle prvotních informací pravděpodobně cizinců, napadla dva muže rovněž z ciziny v neděli 10. září kolem tři čtvrtě na tři ráno v olomoucké Riegrově ulici před nočním klubem.

„Napadení muži byli silně podnapilí. Jeden z nich se nechal po útoku ošetřit. Kriminalisté tento případ vyšetřují pro těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Za tento čin jim hrozí trest ve výši 5 až 12 let,“ sdělil v pondělí policejní mluvčí Libor Hejtman.