Pod most v Přerově se nevešlo auto s vysokozdvižnou plošinou. Škoda je půl...

Pod most v Přerově se nevešlo auto s vysokozdvižnou plošinou. Škoda je půl milionu korun. (22. března 2021) | foto: Policie ČR

Auto s plošinou se nevešlo do podjezdu, most poškodilo hydraulické rameno

  • 2
Pod jeden z železničních mostů v Přerově se nevešlo auto s vysokozdvižnou plošinou. Třicetiletý řidič při nárazu mostní konstrukci poškodil hydraulickým ramenem. Škoda přesáhne půl milionu korun.

Pod Mádrovým mostem v Přerově chtěl řidič projet v pondělí ráno. Podjezd připouští výšku vozidla 2,7 metru. Řidič jel ve směru od Kojetínské ulice k Tovární se speciálně upraveným vozidlem Renault Master.  

„S výškou jeho vozidla, která přesahovala tři metry, se pod most nevlezl a hydraulickou rukou zavadil o betonový železniční most, který poškodil,“ uvedla mluvčí policie Miluše Zajícová.

Dechová zkouška potvrdila, že třicetiletý řidič před jízdou nepil žádný alkohol. „Nedošlo ani ke zranění osob. Škoda byla předběžně vyčíslena  něco málo přes půl milionu korun,“ dodala mluvčí.

Koncem února se v Přerově stala podobná nehoda. O železniční most tehdy zavadil vůz s návěsem. Po nárazu spadla na silnici převážená třítunová podpěra pod rotační pec. Provoz aut a vlaků byl na čas přerušen.

Nehoda se stala krátce před 19. hodinou u železničního podjezdu v Přerově - Předmostí. Řidič jel ve směru od Olomouce a nerespektoval zákaz vjezdu vozidel, jejichž výška přesahuje vyznačenou mez, v tomto případě čtyři metry.

„Nákladem, podpěrou pro rotační pec o váze tři tuny, zavadil o spodní část železobetonového mostu a náklad se po kontaktu s překážkou zřítil na silnici. Vozidlo zůstalo stát v podjezdu a komunikace se stala neprůjezdná v obou směrech,“ popsala tehdy nehodu mluvčí Zajícová.

Před měsícem most poškozený nebyl, řidič tak vyvázl pouze s pokutou dva tisíce korun.