Devatenáctiletý cizinec ukradl v Rakousku dodávku, vezl v ní ukradené motorky. Byl dopaden dálniční policií na Olomoucku. | foto: Policie ČR

Z benzínky ujel s dodávkou bez placení, měl v ní naložené kradené motorky

  • 8
Tři kradené motorky vezl v dodávce ukradené v Rakousku devatenáctiletý cizinec, kterého dopadli dálniční policisté na D35 na Olomoucku ve směru na Ostravu poté, kdy ujel od čerpací stanice u Vyškova bez zaplacení. Navíc měl v dechu půl promile alkoholu.

„V úterý 19. září před půl pátou večer jsme přijali oznámení o řidiči vozidla Peugeot Boxer, který měl natankovat na benzínové stanici u Vyškova a poté z místa bez zaplacení ujet,“ sdělila krajská policejní mluvčí Petra Vaňharová.

Během několika minut policisté Dálničního oddělení Kocourovec vozidlo spatřili a na dálnici D35 ve směru na Ostravu zastavili.

Kradená bílá dodávka

„Za volantem seděl 19letý cizinec, který se podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal hodnoty do 0, 5 promile. Orientační test na drogy u něj vyšel s negativním výsledkem,“ popsala Vaňharová.

V pořádku nebylo vůbec nic

Během kontroly policisté zjistili, že auto je opatřeno registračními značkami, které však náleží k jinému vozu.

Provedená lustrace nakonec odhalila, že vozidlo je v pátrání, jelikož bylo v Rakousku během noci na úterý odcizeno.

„Další překvapení skýtal nákladový prostor. Uvnitř se nacházely další tři kradené motorky, k jejichž odcizení došlo ve zhruba stejnou dobu taktéž na území Rakouska,“ sdělila policejní mluvčí.

Zadržený mladík skončil v rukou kriminalistů, kteří jej na základě evropského zatýkacího rozkazu předají rakouským kolegům.