Emil Viklický

Emil Viklický | foto: Supraphon

Olomoucký rodák a pianista Emil Viklický slaví 75, oslavy nabídnou koncerty

  • 0
Oslavy životního jubilea olomouckého rodáka, jazzového pianisty a hudebního skladatele Emila Viklického pokračují. Již tento týden odstartuje festival nazvaný Emil Viklický 75, který nabídne šest koncertů na různých místech Olomouce.

První jubilejní koncert je na programu ve čtvrtek v 19 hodin v Domě u parku – jazzové melodrama Úvahy o svobodě, v jehož libretu jsou použity texty a myšlenky Václava Havla a úryvky z knihy amerického historika Timothyho Snydera. Tato akce se koná v rámci Dnů evropského kulturního dědictví.

„Prostřednictvím koncertů bude divákovi představena tvorba jubilanta v celé své kráse, a to za účasti řady známých osobností. Pozvání přijali herci Jiří Lábus, Tomáš Pavelka a Jaromír Meduna, zpěvačka Michaela Zajmi či harfenistka Jana Boušková. Světoznámého jazzmana doprovodí Jazz Dock Orchestra, Moravská filharmonie Olomouc, Septet či Emil Viklický Trio,“ přiblížila produkční festivalu Kateřina Zahradníčková.

Festival dále pozve na představení Pocta Josipu Plečnikovi, které se uskuteční ve středu 13. září v Arcidiecézním muzeu Olomouc, o dva týdny později pak sál Reduty rozezní Concerto Ala Moana.

Ve čtvrtek 23. 11. je na programu divadelní projekt s Jiřím Lábusem Proč si nezatančíte a festival zakončí prosincová Barokní improvizace III. Narozeninová párty vypukne 24. listopadu v Jazz Tibet Clubu.

Více informací zájemci najdou na www.volantes. cz