(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Na trati závodu do vrchu Ecce Homo zemřel při nehodě řidič veteránu

  • 0
Na trati závodu automobilů do vrchu Ecce Homo u Lipiny na Olomoucku se ráno stala tragická nehoda. Řidič veteránu zemřel poté, co v zatáčce přejel do protisměru a střetl se s osobním autem. Podle pořadatelů nebyl členem žádného soutěžního týmu.

Nehoda se stala před půl šestou ráno na silnici I/46 mezi obcemi Lipina a Horní Loděnice, kde se koná závod automobilů do vrchu.

„Podle prvotního šetření jednašedesátiletý řidič veteránu Fiat Abarth jel se svým vozidlem do kopce od Lipiny a s největší pravděpodobností přejel v zatáčce do protisměru. Tam se srazil s osobním vozidlem Mercedes C 220 combi, které řídil osmašedesátiletý cizinec,“ popsal policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Řidič veteránu při střetu zemřel, cizinec vyvázl s lehkým zraněním. Alkohol byl u řidiče mercedesu vyloučen dechovou zkouškou. Okolnosti události policisté dále zjišťují.

Podle oficiálního prohlášení, které zveřejnil ředitel závodu Vlastimil Malík, se nehoda stala ještě před oficiálním uzavřením tratě pro motoristický sportovní podnik Ecce Homo 2018.

„Zemřelý řidič, který podle předběžného šetření nehodu zavinil, nebyl součástí žádného soutěžního týmu,“ uvedl ve zprávě Malík. Start do první tréninkové jízdy pořadatelé po nehodě odložili.