ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Nahnutý sloup vysokého napětí vyřadil z provozu dálnici D35 u Olomouce

  • 26
Dálnice D35 na trase mezi Olomoucí a Lipníkem nad Bečvou je od pondělního odpoledne mimo provoz kvůli nahnutému sloupu vysokého napětí. Policie odklání dopravu v obou směrech, neprůjezdný je úsek mezi 276. a 281. kilometrem. Dálnice bude uzavřená nejméně do úterního odpoledne.

Událost na 278. kilometru D35 byla policii nahlášena po 16. hodině.

Podle informací serveru dopravniinfo.cz se nad dálnici naklonil jeden ze sloupů s vedením.

„Na tísňovou linku jsme obdrželi kolem 16:00 hned několik oznámení, že nad D35 je nahnutý sloup elektrického vedení. Na místo jsme okamžitě vyslali hlídky, dálnice je nyní zavřena v obou směrech. Dráty totiž vedou přes dálnici. Důvod, proč je sloup nahnutý, se zatím zjišťuje,“ řekla v pondělí krajská policejní mluvčí Marie Šafářová.

Policie podle ní o události informovala Správu silnic a ČEZ, jejíž pracovníci jeli na místo situaci posoudit.

Podle mluvčího skupiny ČEZ Vladislava Sobola si obnovení provozu vyžádá delší čas. „Jde o poměrně složitou technickou operaci, protože před ustřižením vedení je třeba zakotvit okolní stožáry, takže jsme požádali o pomoc odbornou firmu, která vše zajistí technicky. My jsme zatím zajistili dodávky všem lidem i firmám v okolí, aby nikdo nezůstal bez elektřiny,“ řekl v pondělí odpoledne Sobol.

V úterý ráno policie informovala, že s obousměrným uzavřením D35 u Velkého Týnce počítá až do úterního odpoledne. Kvůli odklonu provozu z dálnice přes silnici I/55 posílila hlídky a především ve špičkách nabádá řidiče k trpělivosti.

Okolnosti události policie vyšetřuje. Podle dostupných informací se sloup vychýlil po nárazu traktoru, který následně zůstal pod stožárem.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,