Na dálnici D48 se srazila tři auta. (5. března 2023) | foto: HZS Olomouckého kraje

Na D48 na Přerovsku řidička ve zúžení narazila do protijedoucího auta

  • 8
Nehoda tří aut uzavřela na pár hodin dálnici D48 u obce Polom na Přerovsku. Při nehodě se lehce zranili tři lidé, včetně dvou dětí. Řidička předjížděla v místě zúžení a narazila do protijedoucího auta.

„Nehoda na D48 se stala v místě, kde je provoz sveden do dvou jízdních pruhů, tedy je tam jeden jízdní pruh pro každý směr. Řidička se Škodou Rapid předjížděla kolonu vozidel, nestačila se včas zařadit a střetla se s protijedoucím vozem značky Mercedes. Do něj zezadu narazilo další auto, které jelo za ním,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí policie Marie Šafářová.

O nehodě se policisté dozvěděli kolem desáté hodiny dopoledne. Při nehodě se zranili tři lidé. „Ošetřovali jsme dva nezletilé pacienty a jednoho dospělého. Převáželi jsme je s lehkými zraněními na chirurgickou ambulanci spádové nemocnice v Hranicích,“ řekla iDNES.cz mluvčí záchranné služby Lucie Mikisková.

Policisté provedli u řidičů dechové zkoušky na alkohol, které byly negativní. Okolnosti a příčiny nehody vyšetřují dopravní policisté.

Na dálnici D1 se srazil kamion a auto. Úsek z Ostravy na Brno byl uzavřen

Na místě byla i jednotka hasičů z Hranic, která ráno zasahovala u nehody na dálnici D1 u Bělotína. Hasiči protipožárně zabezpečili auta a asistovali záchranářům.

Dálnice D48 u Polomu byla uzavřena po dobu vyšetřování a odklízení následků nehody.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz