Diskuse k článku

Konkurenci poprvé ukazuje záda, Huawei P20 Pro je nejlepší smartphone

Čínský Huawei si dal letos na nových modelech řady P20 opravdu záležet. Model P20 Pro chce být tím nejlepším smartphonem na trhu a do jisté míry se mu to daří. Například ve schopnostech fotoaparátu konkurenci výrazně předběhl.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

P68e12t31e76r 46T91l86u79č82h16o91ř 3404102366501

"Ale jako obvykle asi moc nepřipadá v úvahu, že by zákazníci Applu chtěli utíkat k Huawei, jakkoli by to mnohdy dávalo smysl."

Opravdu si autor myslí, že i když má nějaký telefon po hardwarové nebo cenové stránce smysl, bude o něm uvažovat někdo, kdo je zabředlý v jiném ekosystému? Krásná PR narážka na údajného konkurenta...

0/0
16.4.2018 9:42
Foto

D97a95v81i89d 13Z31á45p19a91l 9345455117622

Právě že si to nemyslí. To z textu vyplývá.

0/0
16.4.2018 10:37

P69e58t18e22r 23T90l77u19č87h43o94ř 3394602886201

Presne tak. Snazi se ale navadet. Ja proti tomu nic nemam ale tyhle skryte PR clanky mi fakt lezou na nervy, kdyz se z nas anazi delat blbce.

+1/−2
16.4.2018 15:05

M37a93r24t42i37n 59Z86e44m73a13n 4539964608788

Nerozumím tomu, jak někdo může tvrdit o smartphonu, kterému chybí bezdrátové nabíjení, že je nejlepší smartphone na světě :-/ Nepopírám, že není dobře vybaven, ale už i iPhonu se podařilo tuto technoligii nasadit.

+3/−2
16.4.2018 7:30

K32a20r54e61l 22M57o43r77a31v34e23c 3801536448561

Možná proto, že cesta rychlonabíjení není úplně out. Takže někdo nabíjí doma bezdrátově (pomaleji), někdo jiný během oběda do 100% a ono to není zase tak nutné výdrž telefonu je fantastická. Za mě obě cesty OK, doma mám magnetický konektor v docku, takže v podstatě rychlonabíjecí kolébka na které vidím čas bez rušivého světla (excelentní budík) bez nutnosti hledat kabel.

0/0
18.4.2018 11:12

T11o37m29á26š 83V49e66s94e71l88ý 1282822243436

Nejlepší? V čem? Není nejvýkonnější, v testech fotoaparátů to ve většině projel proti S9+, nemá jack, nemá SD slot na kartu. Kolik Vám zaplatili? Rozdali pár P20 do redakce.

+3/−3
15.4.2018 23:51

K18a68r93e27l 39N64o32v49o76t47n40ý 7769596719886

PR zastoupení ovšem ještě před premiérou vybavilo modelem P20 opravdové odborníky! Myslím že to byl expert Kazma, expert Dara a já nevím kdo ještě další ;-D. Podle snímků z dvorku, už jsou přístroje i v redakci.

+1/−1
16.4.2018 0:15

I29v56o 16N52a86i71m75a33n 1796758391653

Ve většině testů fotoaparát v noci převálcoval konkurenty a ve dne byl většinou nastejno. Jiná věc je z kamerou, tak je Samsung lepší.

Slot na SD kartu nemá, ale zase má za cenu klasické S9 dvojnásobné úložiště, které by většině lidí mohlo stačit (64 x 128 GB). Já mám na dvé LG G5 po dvou letech zaplněno cca 45GB. To, že nemá jack je mínus, ale má zase jiné plusy a každý si musí zvážit, co je pro něj podstatnější a kolik za to chce dát. P20 PRO bych zhrnul asi takhle:

PLUSY:

* nejlepší noční foto mezi mobily

* většinou vyrovnané denní foto, kdy je velká šance na zlepšení díky aktualizacím FW (AI to někdy přehání z postprocesingem)

* nejdelší výdrž na jedno nabití podle testů

* velmi kvalitní příjem signálu (chytne ho tam, kde se už ostatní vzdávají)

* kvalitní stereo na úrovni S9

* velmi rychlé aktualizace na nejnovější verzi Android (Orero měla P10 dřív než Samsung nebo LG - které ho nemá dodnes)

* velmi příkladné zpracování, podle recenzí na úrovni iPhone

0/0
16.4.2018 17:29

I25v82o 72N93a74i28m43a23n 1646298621233

MÍNUSY:

* video zaostává za konkurencí a těžko říct, jak se zlepší aktualizacemi

* nemá SD slot

* Kirin 970 je slabší než Snapdragon 945 (Snapdragon překoná až podzimní Kirin 980, který dostane Mate20)

* displej u S9 má vyšší rozlišení (byť defaultně je nastaveno taky FullHD+), což se může hodit těm, kteří chtějí virtuální realitu

Posledním bodem je cena výkon, kdy P20 PRO je cenou většinou lepší koupě než konkurenti (v oficiálních obchodech, šedivky můžou být levnější):

S9+ stojí 24500Kč za verzi s 64GB úložištěm

iPhone X stojí 30000Kč s 64GB úložištěm

Pixel 2 XL stojí 23000Kč (64GB, mírně horší P-OLED, slabší SOC)

HTC U11+ stojí 19990Kč, tady už se poměr cena výkon překlápí na stranu HTC

0/0
16.4.2018 17:44

P78e34t61r 59S80v85o16b88o93d15a 7513425219397

Opet ta OBRI 4000mAh baterka.. ach jo.

0/0
15.4.2018 22:28
Foto

D36a70v42i45d 23Z50á98p98a16l 9655145537652

Někdo to vyžaduje

0/0
16.4.2018 10:37
Foto

P57e25t58r 34Š10r92a92i72e62r 9193252512937

iPhone jsem nikdy neměl a ani ho nechci, ale tvrzení, iPhone X je konkurence Huawei, je k smíchu. Kdo chce iPhone, pořídí si ho, a nějaký Huawei je pro něho z jiné galaxie, protože se prostě jedná o jinou tridu. Nemyslím kvalitou a výkonem, ale zcela jinou filosofii celého systému....:-P

+1/−3
15.4.2018 21:45
Foto

D69a49v71i20d 41Z39á81p44a91l 9715795297152

Ta oslavná masírka v iDnes posledních pár týdnů je tak trapná, že nikdo v pravdivost recenze věřit nebude. Píár se dělá mnohem inteligentnějším způsobem, chlapci a děvčata. Ale ta značka má prostě smůlu. Drahá, spousta zásadních věcí chybí, kvality fotoaparátu jsou diskutabilní. Navíc riziko, je to čínská vládní firma. Fakt nechci

+4/−5
15.4.2018 21:28

J22o23s79e27f 95P54o37k29o57r73n44ý 6802519494281

V čem jsou kvality fotoaparátu diskutabilní?

+3/−1
15.4.2018 22:24
Foto

D66a73v60i26d 92Z29á80p59a36l 9955335747712

V tom, že fotky tvoří software, často se plete a často má hezčí fotky konkurence

0/−3
16.4.2018 10:38
Foto

D31a65v52i77d 15Z93á80p78a91l 9445235697242

Plus foťák chválí redakce iDnes, čemuž se nedá věřit po tom, jak extrémní PR kampaň rozjela

0/−3
16.4.2018 10:40

L74i21b75o36r 39T89r89u62x76a 6286211629353

Chápu, že vás ta značka štve, ale to jste mohl napsat jednou holou větou :-)

+3/−1
16.4.2018 9:19
Foto

D85a40v63i53d 31Z71á79p64a96l 9915305657742

Děkuji za radu, ale holé věty většinou používají jen ti, co k tématu nemají co říct. Jako vy. Štve mě hlavně nešikovná PR kampaň iDnesu, ta značka podstatně méně.

0/−2
16.4.2018 10:36

K56a67r48e73l 38N47o56v78o54t69n82ý 7989656439836

Nevím kdo teď dělá pro Huawei v ČR PR, ale jsou to naprostí diletanti. Navíc i diskuze pod články bývá prolezlá lidmi s vazbou na Huawei. Je možné, že lidi z redakce jsou agentuře jaksi zavázání a díky tomu nemají články označení o komerčním sdělení.

Pan Jan Novák by neměl ztrácet čas psaním do redakce, ale určitě kontaktovat Číňana z jeho domovské stránky. Tam rádi uvítají zpětnou vazbu.

P20 je určitě hodně dobrý telefon, který ale díky designu nezapře svůj čínský původ ve snaze o kopírování svého vzoru. Navíc jeho cena vážně přes čáru a prodávat jako housky na krámě se nebude, ani po dalších deseti článcích, kde nám poradí, kterou verzi si určitě máme koupit...

+4/−2
15.4.2018 21:00

O18l54g47a 41S25v78o18b49o25d48o23v50á 1884587767

P.S.: Komerční sdělení

Je slušností to označovat (možná i povinností, ostatně). Jinak se jedná o jeden z nejlepších smartphonů, ale označit ho za "nejlepší" je dost odvážný.

+4/−2
15.4.2018 19:24

J29a55r69o63m42í31r 24T13o88m72k16a 5550405708802

Zase HUA a pan Vokál...... Proč asi?

+3/−4
15.4.2018 17:02

P53a64v37o95l 56L52u54k87a50c 7941478278332

Kúpil som si twilight, tak zajtra uvidím, ako prejdem opäť raz z iOS na Android. Ale fakt sa na ten telefón teším

+3/0
15.4.2018 16:17

A35n25t95o66n29í76n 50K36a38t12z11e61r 8932503576670

A kde má ten mobil vnitřní paměť???Asi ji nepotřebuje a za ty prachy předražený krám na drujdu!!

+1/−6
15.4.2018 16:03

J18o33s76e78f 43P94o57k23o92r12n33ý 6732669284671

Neumíte číst?

+2/0
15.4.2018 22:25

J94i14ř89í 77J73u76ř49i35c63a 2298533241

Tolik a takhle nadšených článků, že by se i pan Novák mohl učit.

+4/−1
15.4.2018 15:55

T62o36m43á61š 11K95a29v42a71n 7695488887396

Je možný že Samsung( starši obyč tel.) s 5mpx foťákem ma stejné rozlišení jako tenhle Huawei P20 ?

+3/−2
15.4.2018 14:37

J66i81ř72í 27J52u75ř69i20c43a 2168573141

Neznám rozlišení ani jednoho a klidně řeknu že ano, proč ne.

0/0
15.4.2018 15:55

A72l82e90š 68L96i23s58o89v79s94k85ý 9599508322762

Já měl Huawei Mate 10 a zbavil jsem se ho, protože mi vadily mj. předinstalované neodstranitelné aplikace v čínštině a celkově nedotažená lokalizace. A to byl z ofiko distribuce.

+2/−13
15.4.2018 11:52

J47o85s95e34f 65P10o47k17o93r75n18ý 6202539834141

No to určitě. To by vám nevěřili ani ve školce.

+9/0
15.4.2018 12:19

V28a30c84l57a37v 23K38u73b73i55s 5881981599707

Tak jste si ho mel koupit v CR a ne v cine. Z oficialni distribuce jsme koupili za posledni 4 roky hodne Huaweiu a s vyjimkou jedny hry tam nebyl zadny problem s ta hra se proste odinstalovala

+3/0
15.4.2018 20:14
Foto

D95a23v75i30d 97R32u33m47l 8807910132352

"Samozřejmě je systém ve verzi Android 8.0."

Má z výroby ale 8.1 a ne 8.0. Opravte si

0/0
15.4.2018 10:19

O75n95d91ř87e13j 15F16r75a76n65c 4739911938

Pokud nemá slot ma kartu, měl by ten telefon mít aspoň 256GB vnitřní paměti.

+5/−8
15.4.2018 10:05

K75a11t87e46ř97i62n42a 88V55ý60b79o79r48n92á 6530129469

Na co proboha?

+11/−5
15.4.2018 10:26

L41u80d85v52í82k 91G82a92j39d49o82š36í43k 2235213264132

Protože v této cenové kategorii si nerozšiřitelných 128 GB paměti může dovolit tak akorát Apple.

0/−11
15.4.2018 11:13

P25e12t47r 39K97o39p55l24í59k 7547948969275

Kompletní sbírka mp3 a pár filmů na koukání třeba ve vlaku?

+2/−3
15.4.2018 17:30

J80a48n 91S27á76d40l44o 8346918181149

na cestu 5x kolem zeměkoule, to chápu

+9/−1
15.4.2018 19:01

P52e67t23r 58K62o21p47l68í62k 7447768509635

Tak jestli si přibalujete na cestu jen některé a zbytek ne. A co když dostanete chuť si poslechnout ty, které jste zrovinka do telefonu nenahrál? Není lepší, si tam dát rovnou všechno?

0/−2
16.4.2018 0:15

J17i43ř51í 39J38u33ř46i87c95a 2228673441

Lepší ano, ale nutné rozhodně ne.

+1/0
16.4.2018 6:54

P43a26v46e80l 80Š77ť33a93s43t85n39ý 7260969605477

A proč? Jak s oblibou říkají ohryzkáři: hudbu můžeš mít v cloudu a paměť v telefonu pak nepotřebuješ tak velkou :-) A najednou u jiného mobilu to už vadí?

0/−1
16.4.2018 13:01

K17a36r43e81l 13N96o38v19o42t87n15ý 7959686709266

Proč do diskuze pletete nějaké ohryzky? Čím víc telefon nabízí po stránce natáčení videa a pořizování kvalitních fotografií, tím více potřebuje uživatel prostoru, pro jejich uložení. Mám telefon sesterské značky Huawei a 128GB je prostě málo. Já můžu ale vložit 256GB kartu a využít vše co mi telefon nabízí. Mimochodem, nabízí snad Huawei něco jako iTunes?

Dejte pozor, některé příspěvky zde v diskuzi ještě nemají od vás záporné hodnocení, jak se to mohlo stát?

0/0
16.4.2018 14:19

P56e55t54r 23H29o94c11h87m81a65n 2530566305301

A co takhle komplet obsah internetu?

+1/−1
15.4.2018 20:17

T13o35m42á76š 84K39u60b62a39l64á46k 3156169136919

Pokud by to bylo bez porna, tak by asi 256GB mohlo stacit...

+3/−1
15.4.2018 20:52

V75a81c63l32a27v 39K82u71b82i41s 5521151489607

18 GB je v pohode. Appky vam zaberou 20 gb pokud mate i neco vetsiho. Mapy rekneme v extremu 10 gb. Fotky a videa z fotaku moje pubertalni sestrenice ma 30 gb takze normalni clovek mit vic nebude. To mate 60 gb. K tomu 10 gb system a zbyva 50 GB. Hudba je v cloudu. Filmy mozna pokud pojedete nekam na trip, knizky a dokumenty moc nezaberou takze 128 gb by melo stacit. Dneska se s takovym diskem prodavaji pocitace.

+4/−1
15.4.2018 20:21

M25a59t50t17e87o 39K62o71u28n82o40v64s92k25y 1880761238873

Žena má Huawei a já bych se z toho EMUI, mimo jiné, nebo co to tam je zbláznil. SD slot a jack jsou pro mě osobně další mínusy...ale věřím tomu, že foťák to má našlapanej... Řekl bych že k Vánocům pro ženu jasná záležitost, je s touto značkou spokojená. Já se začínám poohlížet po něčem s čistým Androidem.

+4/−4
15.4.2018 8:14

J96i94r15k83a 88K34u13z90e29l63k58a 9451425338222

O kvalitě lze mluvit po pár letech používání. Zatím mám s huawei zkušenost takovou, že ho musím po týdnu restartovat. Hw fajn, ale sw fuj. Měl jsem high end sony, vydržel dva roky, pak se rozlepil! Předtím HTC, po dvou letech se poroucel displej. Je třeba říct, že se k nim chovám velice slušně. Telefony od 6 do 15 tisíc a všechno jeden šmejd. Specifikace a recenze jsou jen orientační, nelze se na ně spolehnout.

+4/−11
15.4.2018 7:30

A11n23t14o95n96í28n 73N39e13b62u80ž90e62l45s67k81ý 7165279646180

A toho bych se bál..Když Začaly Lumie950xl, to bylo slávy, ale i těch keců okolo. Já ho mám ty dva roky a nedám na něj dopustit. Všechno chodí jak má, foťák velmi slušný,a kdyby se všichni nepo..., tak jsou aplikace a nebylo by nutno honit něco jiného. Je to jak stará osvědčená manželka a ta P20 lákavá milenka"".. Nakonec vše stejný, hlavní aby dobře sloužil, tak já mám jasno.

Už vidím ty reakce, ale zaleží co nakonec člověk potřebuje.

Jinak P20pro , co jsem koukal na fotky, paráda. Asi do ho pro radost koupím

+6/−1
15.4.2018 9:01

P52a55v41e70l 25Š14ť96a19s98t23n82ý 7500179515917

To se k nim asi moc slušně nechováš.

+1/0
16.4.2018 13:05

A11n84t79o26n68í33n 64N11e31b17u42ž49e54l61s80k52ý 7285769256680

Článek je dobrý, inspirativní,a když nic, půjdu si P20pro vyzkoušet, možná i koupit?.

+4/−3
15.4.2018 6:36

M54i81c43h79a91l 30B64a40š89t79a 6404830205534

TOHLE je nejlepší chytrofon ? Tak určitě. Objednat se dá ledacos, třeba promo ve formě recenze.

+6/−12
15.4.2018 4:15

J65o96s35e11f 94P84o86k53o19r62n81ý 6632519564271

V současnosti je to asi nejlepší nákup v highend.

+8/−2
15.4.2018 12:22

Najdete na iDNES.cz