ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: PČR Kroměříž

Osobní auto přejelo na Českolipsku chodce. Ten ležel na silnici

  • 39
U obce Žandov nedaleko České Lípy v neděli nad ránem přejelo osobní auto chodce. Řidič si přes zamlžené přední okno nevšiml muže, který ležel na silnici. Ten svým zraněním na místě podlehl.

„Dnes, krátce před čtvrtou hodinou ranní, přijal operační důstojník oznámení o vážné dopravní nehodě u obce Žandov na Českolipsku. Řidič vozidla VW Golf jel ve směru od obce Žandov na Nový Oldřichov, kdy si z důvodu zamlžení čelního skla včas nevšiml ležícího muže na komunikaci. Došlo ke střetu s touto osobou,“ uvedla policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Přivolaní záchranáři poskytli zraněnému muži okamžitou první pomoc, ale resuscitace byla neúspěšná. Na místo přivolaný lékař nevyloučil, že muž zemřel ještě před střetem s tímto vozidlem. 

„V dané věci byla nařízena soudní pitva, která by měla blíže určit příčinu úmrtí a okolnosti této nehody. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla negativní,“ dodala Šrýtrová.

Silnice byla z důvodu vyšetřování této vážné nehody téměř tři hodiny zcela uzavřena. Nehodou se nyní dále zabývají českolipští kriminalisté.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz